טרטר סלמון ומלפפונים

הטעמים האסייתים הנפלאים שהטרטר מקבל, בדמות ג'ינג'ר, סויה, כוסרה וצ'ילי, מחייבים להגיש אותו עם משהו שמאזן אותו מעט. קוביות המלפפון מעניקות רעננות למנה, ומשלימים אותה לחלוטין.

מתכון מאת: דורעם גונט, .
טרטר סלמון

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • למלפפונים:
  • 500 גרם מלפפונים קטנים ומוצקים
  • 1/2 1 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ אורז
  • לטרטר:
  • 400 גרם פילה סלמון טרי ונקי באיכות עליונה
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
  • 1/4 פלפלון צ'ילי חריף קצוץ דק מאוד (או לפי הטעם)
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • חופן קטן של כוסברה, קצוצה דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה
  • כמה טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. קוטמים את קצות המלפפונים. פורסים מלפפון אחד לפרוסות דקיקות ושומרים בצד (הפרוסות ישמשו לקישוט). את יתר המלפפונים קוצצים בסכין חדה לקוביות של כחצי ס"מ.
  • 2. מערבבים בקערה את קוביות המלפפון עם הדבש, המלח והחומץ, ומניחים להם להגיר נוזלים.
  • 3. מכינים את הטרטר: בסכין חדה קוצצים את הדג לקוביות בגודל כחצי ס"מ, ומניחים בקערה. מוסיפים דבש, ג'ינג'ר, צ'ילי, בצל ירוק, כוסברה, לימון, סויה ושמן שומשום. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. אם יש טבעת לעיצוב המנה, מניחים אותה במרכז הצלחת. ממלאים את הטבעת עד חצי גובהה בקוביות מלפפונים, ומעליהם שכבה של טרטר. מסיימים בשכבה דקה של פרוסות מלפפון עגולות, מאלה שנשמרו מהשלב הראשון (להגשה ללא טבעת, אפשר לסדר את המלפפונים והדג בקערית קטנה, ואז להפוך על צלחת, או סתם לערום את הטרטר מעל או לצד המלפפונים).
  • 5. מרימים בעדינות את הטבעת ומזלפים סביב עוד כמה טיפות שמן שומשום או שמן זית משובח. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully