- 1. מרתיחים מים (בלי מלח). מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה נוספת ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים כחצי שעה או עד שהעדשים מתרככות. מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומלח ומערבבים.
-
- 2. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
-
- 3. מסדרים בתבנית את העגבניות עם הצד הפתוח כלפי מעלה וכן את השום. מזלפים כמה טיפות שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. אפשר גם טימין טרי אבל לא חובה. צולים כרבע שעה.
-
- 4. מחממים במחבת שמן קנולה ומטגנים את קוביות החצילים. מעבירים לנייר סופג.
-
- 5. מערבבים בקערה את הפסטה, העדשים, העגבניות, החצילים, המוצרלה והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית.
-
- הערה: למי שרוצה לחסוך בקלוריות ובזמן, אפשר לצלות את החצילים בתנור. שמים בקערה שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור גרוס, מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים היטב בעזרת הידיים וצולים ב-220 מעלות.