מתכונים חמים

גלילי חצילים עם בוקאטיני

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חצילים רעננים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 250 גרם (חצי חבילה) בוקאטיני
  • חצי קילו עגבניות בשלות מגוררות בפומפייה
  • 5-6 חצילים מהזן המוארך
  • 300 גרם מוצרלה קצוצה גס
  • 3 כפות פקורינו מגורר (או פרמזן)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי תריסר עלי בזיליקום קצוצים גס
  • שמן זית
  • פירורי לחם
  • פרמזן מגוררת לתיבול
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים עם רוטב העגבניות. לסיר בינוני יוצקים שמן זית ומזהיבים בו את השום. מוסיפים את העגבניות. ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים חצי שעה ללא מכסה. מוסיפים את הבזיליקום וממשיכים בבישול עד שהרוטב מסמיך. מניחים בצד שיתקרר.
  • 2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי-שניים. המטרה היא להגיע ל-18 פרוסות חציל לפי תחשיב של שתיים לכל לסועד ועוד אחת לתוספת. במחבת גדולה מזהיבים בשמן זית את פרוסות החצילים (בקבוצות) משני הצדדים. את הפרוסות הזהובות מניחים בצד על נייר סופג.
  • 3. בקערה גדולה מערבבים מוצרלה, פרמזן ורוטב עגבניות.
  • 4. מבשלים את הבוקאטיני במים מומלחים קלות על פי הוראות היצרן פחות שלוש דקות. מסננים.
  • 5. מוסיפים את הבוקאטיני לקערה עם הרוטב ומערבבים היטב.
  • 6. שוטחים את פרוסות החצילים על משטח עבודה זו לצד זו. יוצרים מתערובת הפסטה-עגבניות-גבינות ח"י צרורות קטנים ומניחים אותם על פרוסות החציל. משמנים תבנית בשמן זית ובוזקים עליה פירורי לחם. מגלגלים את פרוסות החציל סביב צרורות הפסטה ונוצרת חבילונת שמשני צדיה בולטים זנבות בוקאטיני. מניחים את גלילות החצילים זו ליד זו בתבנית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים עד שפני החצילים מתחילים להשחים. מגישים. אפשר ואף מומלץ לבזוק פרמזן מגוררת.
  • *מי שנרתע קצת מעבודת גלגול החצילים ישמח לקראת מתכון חלופי טעים באותה מידה. השוני היחיד הוא שמומלץ להשתמש במקרוני או פנה ולהגדיל את הכמות לחצי קילו. את רוטב העגבניות מתחילים באופן זהה וכך גם את תערובת המוצרלה-פקורינו ואת החצילים. את הפסטה מבשלים באותו אופן (יצרן פחות שלוש דקות).
  • נוטלים תבנית עמוקה או אפילו קערת פיירקס גדולה. משמנים בשמן זית ומניחים שכבת מקרוני, עליה יוצקים שתיים-שלוש כפות רוטב, עליו שכבת חצילים ועליהם מפזרים כף או שתיים תערובת גבינות. ממשיכים כך עד שנגמרים החומרים. השכבה העליונה צריכה להיות של חצילים ועליהם גבינות. בוזקים על הכל עוד מעט פקורינו ופרמזן ומכניסים לתנור לעשרים דקות או עד שפני המאפה משחימות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully