פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים

      אלעד שוקר, זוכה המקום ה-3 בתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל לשנת 2009 עם מתכון מרהיב לקוקי סאן ז'אק, בליווי של קרם חצילים שרופים, גבינת קממבר, ועגבניות טריות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים שרופים וקממבר, עגבניות טריות וכוסברה (ShutterStock)
      קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים שרופים וקממבר, עגבניות טריות וכוסברה (ShutterStock)

      מצרכים

      • 8 קוקי סאן ז'אק
      • 2 שיני שום קצוצות
      • ¾ כוס חלב
      • 5 גבעולי טימין
      • 3 כפות שמן זית
      • כף חמאה
      • קורט מלח ים
      • קורט פלפל שחור
      • לקרם חצילים:
      • 2 חצילים גדולים, שרופים ומקולפים
      • 60 גרם גבינת קממבר
      • שליש כוס שמן זית
      • שן שום כתושה
      • חצי כפית מלח ים
      • קורט פלפל שחור גרוס
      • לסלט עגבניות:
      • 2 עגבניות טריות קלופות וללא גרעינים
      • חופן כוסברה, חתוכה גס
      • כפית שמן זית
      • כפית מיץ לימון
      • קורט מלח ים
      • קורט פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה, משרים את הקוקי סן ז'אק בחלב, שום, טימין ושמן זית במשך חצי שעה.
      • 2. מכינים את קרם החצילים: מעבדים במעבד מזון חצילים, קממבר ושום כתוש. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את שמן הזית ולבסוף מתבלים במלח ופלפל.
      • 3. מכינים את סלט העגבניות: חותכים את העגבניות לרצועות, מוסיפים כוסברה, שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
      • 4. מטגנים את הקוקי סאן ז'אק בחמאה עד להשחמה משני הצדדים.
      • 5. מרכיבים: בצלחת הגשה, מסדרים את סלט העגבניות במרכז, לצידו את קרם החצילים ומעל מפזרים את הקוקי סאן ז'אק.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -