קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים
אלעד שוקר, זוכה המקום ה-3 בתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל לשנת 2009 עם מתכון מרהיב לקוקי סאן ז'אק, בליווי של קרם חצילים שרופים, גבינת קממבר, ועגבניות טריות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 קוקי סאן ז'אק
- 2 שיני שום קצוצות
- ¾ כוס חלב
- 5 גבעולי טימין
- 3 כפות שמן זית
- כף חמאה
- קורט מלח ים
- קורט פלפל שחור
- לקרם חצילים:
- 2 חצילים גדולים, שרופים ומקולפים
- 60 גרם גבינת קממבר
- שליש כוס שמן זית
- שן שום כתושה
- חצי כפית מלח ים
- קורט פלפל שחור גרוס
- לסלט עגבניות:
- 2 עגבניות טריות קלופות וללא גרעינים
- חופן כוסברה, חתוכה גס
- כפית שמן זית
- כפית מיץ לימון
- קורט מלח ים
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. בקערה, משרים את הקוקי סן ז'אק בחלב, שום, טימין ושמן זית במשך חצי שעה.
- 2. מכינים את קרם החצילים: מעבדים במעבד מזון חצילים, קממבר ושום כתוש. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את שמן הזית ולבסוף מתבלים במלח ופלפל.
- 3. מכינים את סלט העגבניות: חותכים את העגבניות לרצועות, מוסיפים כוסברה, שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. מטגנים את הקוקי סאן ז'אק בחמאה עד להשחמה משני הצדדים.
- 5. מרכיבים: בצלחת הגשה, מסדרים את סלט העגבניות במרכז, לצידו את קרם החצילים ומעל מפזרים את הקוקי סאן ז'אק.