וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים

אלעד שוקר, זוכה המקום ה-3 בתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל לשנת 2009 עם מתכון מרהיב לקוקי סאן ז'אק, בליווי של קרם חצילים שרופים, גבינת קממבר, ועגבניות טריות.

מתכון מאת: אלעד שוקר, אגדתא, מערכת וואלה

קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים שרופים וקממבר, עגבניות טריות וכוסברה. ShutterStock
קוקי סאן ז'אק על קרם חצילים שרופים וקממבר, עגבניות טריות וכוסברה

מצרכים למתכון

  • 8 קוקי סאן ז'אק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ¾ כוס חלב
  • 5 גבעולי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • כף חמאה
  • קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור
  • לקרם חצילים:
  • 2 חצילים גדולים, שרופים ומקולפים
  • 60 גרם גבינת קממבר
  • שליש כוס שמן זית
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • לסלט עגבניות:
  • 2 עגבניות טריות קלופות וללא גרעינים
  • חופן כוסברה, חתוכה גס
  • כפית שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, משרים את הקוקי סן ז'אק בחלב, שום, טימין ושמן זית במשך חצי שעה.
  • 2. מכינים את קרם החצילים: מעבדים במעבד מזון חצילים, קממבר ושום כתוש. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את שמן הזית ולבסוף מתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מכינים את סלט העגבניות: חותכים את העגבניות לרצועות, מוסיפים כוסברה, שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מטגנים את הקוקי סאן ז'אק בחמאה עד להשחמה משני הצדדים.
  • 5. מרכיבים: בצלחת הגשה, מסדרים את סלט העגבניות במרכז, לצידו את קרם החצילים ומעל מפזרים את הקוקי סאן ז'אק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully