- 1. מכינים קערה עם מים ומיץ משני הלימונים. מנקים את הארטישוקים מהעלים החיצוניים ובעזרת סכין קטן וחד מאוד חושפים את לב הארטישוק. מנקים את פנים הארטישוק עם כפית כך שיהיה נקי לגמרי מהזיפים הבלתי אכילים. מניחים במי הלימון. לפני הצלייה חותכים לפרוסות אורך בעובי כחצי ס"מ.
-
- 2. מקלפים את הסלקים ומבשלים במי מלח עד שמתרככים (כ-20 דקות מרתיחה). מסננים ומניחים בצד. לאחר שהצטננו חותכים לרבעים. גם את הצנוניות חותכים לרבעים. את הבצל חותכים לפרוסות אלכסוניות ארוכות דקיקות.
-
- 3. לוקחים שניים מהסלקים וקוצצים אותם דק (אפשר במעבד מזון). מניחים בקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית, חומץ בן יין, החרדל ומלח לפי הטעם. מתקבל רוטב עשיר ועז בצבע ובטעם. מניחים בצד.
-
- 4. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הארטישוקים וצולים אותם על אש גבוהה מאוד עד שמשחימים מעט. מוסיפים את הסלקים והצנונית החתוכים לרבעים וממשיכים לצלות. ממליחים.
-
- 5. לאחר שהסלקים והצנוניות התחממו, מסדרים על צלחות ההגשה ויוצקים בנדיבות מהוויניגרט (שתיים-שלוש כפות למנה). מפזרים מעל את שערות הבצל הירוק ומגישים.