סלט ארטישוק חי
סלט ארטישוק של נועם יעקבא לרגל פסטיבל הארטישוק, מרץ 2005.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ראשי ארטישוק ירוק
- 1 בצל בינוני פרוס לטבעות דקות
- 1 פלפל אדום (או גמבה) פרוס לטבעות דקות
- לתחמיץ:
- מיץ מ 3-4 לימונים
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את כל חומרי התחמיץ.
- 2. שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורידים את העלים החיצונים ואת החלקים הסיביים בסכין חד. חותכים לרבעים ומנקים את השערות הפנימיות בעזרת סכין.
- 3. חותכים את רבעי הלבבות לפרוסות דקות ככל האפשר. שמים את הפרוסות בתוך התחמיץ. מוסיפים את הבצל והפלפל ומערבבים היטב.