פטריות בגריל ברוטב שמנת, יין לבן וטימין
פטריות בגריל ברוטב שמנת, יין לבן וטימין, מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם פטריות שמפיניון
- 150 גרם פטריות פורטובלו
- 150 גרם פטריות יער
- 50 גרם חמאה
- ¼ כוס יין לבן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ענפי טימין
- 2 כפות פטרוזיליה
- מעט שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הפטריות בקערת ערבוב ובוזקים מעל שמן קנולה, מתבלים במלח ופלפל וצולים בגריל.
- 2. מחממים במחבת מעט חמאה ומוסיפים את הפטריות הצלויות, ומערבבים במשך 3-2 דקות עם טימין ומתבלים במלח פלפל.
- 3. מוסיפים יין לבן ובוזקים פנימה את השמנת עד רתיחה.
- 4. לאחר כ-3 דקות (כשהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך) מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.