- 1. מחממים במחבת גדולה ועמוקה, עם מכסה תואם, את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומאדים על אש בינונית, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף, כ-8-10 דקות.
-
- 2. מוסיפים את השום הקצוץ ואת עלי הטימין, ומאדים דקה נוספת.
-
- 3. מוסיפים את פטריות השמפיניון והחורש הקצוצות. מערבבים.
-
- 4. מוציאים את פטריות הפורצ'יני מהמים שבהם הן שרו (שומרים את המים), מקצצים גס, ומוסיפים לסיר. ממשיכים לאדות על להבה נמוכה, עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים, כ-10 דקות.
-
- 5. מוסיפים לסיר את היין הלבן. מניחים מעל הסיר מסננת דקה, ומרפדים אותה ביריעה של מגבת נייר. יוצקים מעל המסננת המרופדת את מי ההשרייה של הפטריות (נייר המגבת לא ייתן לחול שהיה בפטריות המיובשות להצטרף לחגיגה). מוסיפים גם מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים, תוך ערבוב מפעם לפעם, על להבה נמוכה כ-30-40 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים והתבשיל מאוד סמיך ומרוכז, אבל לא יבש לגמרי.