ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים
ספגטי אלי אוליו- מתכון של השפית דגנית אזולאי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם (1 חבילה) ספגטי פטוצ'יני
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות דק
- פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
- 10 עגבניות מיובשות, משומרות בשמן זית ומסוננות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם זיתים מגולענים וחצויים
- גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
- 1. בשלו את הפסטה עד דרגת "אל דנטה" - עד שהפסטה קצת קשה ומוצקה. לאחר מכן סננו את המים והחזירו את הפסטה לסיר הריק.
- 2. במקביל, חממו מעט שמן זית במחבת. הוסיפו את השום והפלפלים החריפים (לפי הטעם), והקפיצו בשמן.
- 3. לאחר מכן הוסיפו עוד 2-3 כפות מים למחבת, ולאחריהן את העגבניות המיובשות והזיתים, וערבבו. כאשר הרוטב מוכן הוסיפו אותו לסיר עם הפסטה, ובשלו במשך 2-3 דקות נוספות.
- 4. מומלץ להגיש חם לשולחן, עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.