פסטה אלי אוליו
מתכון לפסטה ברוטב שמן זית ושום, של סו-שף עומר מילר מ"פודארט".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם ספגטי
- שמן זית
- 6 שיני שום פרוסות לטבעות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ או חתוך לטבעות
- 1 כף עלי אורגנו טרי
- 1 צרור פטרוזילה קצוצה
- אופציה: פרמזן מגורר
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים 5 ליטר מים עם 2 כפות מלח גס. מכניסים את הפסטה למים, ומכינים עד לדרגת אל-דנטה.
- 2. 3 דקות לפני שהפסטה מוכנה מחממים במחבת שמן זית מתובל בפרוסות שום, צ'ילי ואורגנו. חשוב להזהיב את השום אך לא לשרוף אותו.
- 3. מסננים את הפסטה. מעבירים לכלי נוח לערבוב ושופכים על הפסטה את השמן המתובל והפטרוזיליה הטרייה. מתבלים בפלפל שחור ומפזרים למעלה פרמזן.