- 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ורך ובהדרגה מוסיפים סלרי, גזר,שום ובייקון, ומטגנים מספר דקות.
-
- 2. מוסיפים את הבשר הטחון, מגבירים את האש ומטגנים את כולו תוך כדי בחישה עד שהוא משנה את צבעו.
-
- 3. מוסיפים את העגבניות, ממשיכים לטגן ומוסיפים את היין האדום.
-
- 4. מתבלים במלח, פלפל וטרגון.
-
- 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. ברבע השעה האחרונה מבשלים ללא מכסה.
-
- 6. כשהראגו מוכן מוסיפים לתוך הסיר שמנת מתוקה ומבשלים עוד כ-10 דקות.
-
- 7. מומלץ להגיש על פסטה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
-
- גיוונים של דנה שיין:
- הגרסה שלי כמעט זהה לזו של חיים כהן, פרט לשינויים קלים:
- - 2 גזרים במקום גזר אחד
- - אם אין בייקון או אם אתם שומרי כשרות אפשר להשתמש בחזה אווז מעושן 100 גרם.
- - במקום עגבניות טריות אפשר לקבל הנחה ולהשתמש בעגבניות חלוטות של "טל".
- - את הטרגון אני מחליפה בכמה ענפי טימין.
- - את הפטרוזיליה אפשר להחליף באורגנו טרי קצוץ או בזיליקום לפי טעם.