ראגו בקר של חיים כהן

מתכון מתוך הספר "פיקאסו – החיים הטובים". שומרי הכשרות יכולים להחליף את הבייקון בחזה אווז מעושן ואת השמנת בריץ'.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
ספגטי בולונז. Artoday
ספגטי בולונז

מצרכים

  • 500 גרם בשר בקר טחון, שמן (רצוי צוואר פלדה)
  • שמן מזולה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 סלרי קצוץ
  • 1 גזר מרוסק גס
  • 1 שן שום קלופה ומעוכה
  • 50 גרם בייקון, קצוץ דק
  • 1/2 ק"ג עגבניות חלוטות קלופות ללא גרעינים – מרוסקות גס במעבד מזון
  • 1 כוס יין אדום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • טרגון
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ורך ובהדרגה מוסיפים סלרי, גזר,שום ובייקון, ומטגנים מספר דקות.
  • 2. מוסיפים את הבשר הטחון, מגבירים את האש ומטגנים את כולו תוך כדי בחישה עד שהוא משנה את צבעו.
  • 3. מוסיפים את העגבניות, ממשיכים לטגן ומוסיפים את היין האדום.
  • 4. מתבלים במלח, פלפל וטרגון.
  • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. ברבע השעה האחרונה מבשלים ללא מכסה.
  • 6. כשהראגו מוכן מוסיפים לתוך הסיר שמנת מתוקה ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  • 7. מומלץ להגיש על פסטה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
  • גיוונים של דנה שיין:
  • הגרסה שלי כמעט זהה לזו של חיים כהן, פרט לשינויים קלים:
  • - 2 גזרים במקום גזר אחד
  • - אם אין בייקון או אם אתם שומרי כשרות אפשר להשתמש בחזה אווז מעושן – 100 גרם.
  • - במקום עגבניות טריות אפשר לקבל הנחה ולהשתמש בעגבניות חלוטות של "טל".
  • - את הטרגון אני מחליפה בכמה ענפי טימין.
  • - את הפטרוזיליה אפשר להחליף באורגנו טרי קצוץ או בזיליקום – לפי טעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully