קלמרי ברוטב צ'יפוטלה
הטעם החריף יחד עם הגוונים המעט חמוצים של רוטב הצ'יפוטלה הם המעטפת המושלמת עבור קלמרי. פשוט פורסים את הקלמרי לטבעות, מטגנים אותו, וטובלים ברוטב הממכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קלמרי נקי
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סולת
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון עמוק
- לרוטב:
- 1 כף צ'ילי צ'יפוטלה
- 2 כוסות מיונז איכותי
- מיץ לימון
- שום כתוש
- מלח ופלפל
- להגשה:
- חצאי לימון
- חסה קצוצה/מסולסלת
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן ל-185 מעלות (חום גבוה).
- 2. פורסים את הקלמרי לטבעות.
- 3. מקמחים היטב את הקלמרי ומסננים.
- 4. מטגנים כמות קטנה בכל פעם (על מנת לא להוריד את הטמפ' של השמן).
- 5. מוציאים לנייר סופג. מגישים בליווי הרוטב וחצי לימון.