וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מול מרינייר קלאסי

כשמדובר במולים טריים, הכלל הכי חשוב הוא לשמור על הפשטות. קצת יין לבן שיעמיק את הטעם, קצת מיץ לימון בשביל החמיצות, וזר של פטרוזיליה בשביל הטריות.

מתכון מאת: איתן ששון, מערכת וואלה

מולים מרנייר. בועז לביא,
מולים מרנייר/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג מולים נקיים וממוינים
  • 5 שיני שום מעוכות וקצוצות גס
  • 1 כוס יין לבן
  • מיץ מלימון אחד
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • זר פטרוזיליה קצוצה דק
  • מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב וכבד.
  • 2. מוסיפים את שמן הזית ושיני השום ומטגנים כדקה.
  • 3. מוסיפים את המולים, היין והלימון ומנערים קלות את הסיר.
  • 4. מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
  • 5. פותחים את המכסה ומוסיפים את החמאה.
  • 6. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה.
  • 7. מנערים שוב את הסיר (רצוי לערבב כמה שפחות את המולים בכדי שלא יפלו מתוך הצדפות). טועמים ומתקנים תיבול.
  • 8. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים לשולחן בתוך הסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully