מולים בחלפניו
כשרוצים לתת בעיטה של חריפות למולים הרגילים, לשף אייל פרץ ממסעדת "אדוארדו" בתל אביב יש הצעה: רוטב של ריבת חלפיניו, צ'ילי, ג'ינג'ר וחלב קוקוס מתקתק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גרם מולים טריים
- 150 מ"ל חלב קוקוס
- 50 גרם ריבת פלפל חלפניו
- 1/4 שורש ג'ינג'ר טרי
- 1 שן שום טרי
- 2 שיני שום קונפי
- 1 צ'ילי טרי
- 50 גרם כוסברה קצוצה
- קורט פלפל ארבע עונות
- גזר גדול חתוך לרצועות
- שוט רום (60 מ"ל)
- 20 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים את המולים במחבת חמה עם שמן זית, יחד עם צ'ילי טרי שלם, עד שהמולים נפתחים (כ-2 דקות).
- 2. מוסיפים את הרום, חלב קוקוס, ריבת חלפניו ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, שום כתוש ופלפל ארבע העונות, ומצמצמים את הרוטב לחצי.
- 3. מוסיפים רצועות גזר, כוסברה וקונפי שום. משלימים טעם ומגישים.