- 1. בסיר מביאים לרתיחה 1/2 1 כוסות חומץ, מלח וסוכר יחד עם 3 כוסות מים.
-
- 2. בינתיים מנקים ומפרידים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים לטבעות עבות או לאורך לרבעים. מפרידים את הכרובית לפרחים בינוניים, חותכים את הכרוב לחתיכות בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ בערך, קולפים ופורסים את הקולרבי לחצי ואז לפרוסות ברוחב 1 ס"מ, מנקים את הפלפל החריף וחותכים לטבעות.
-
- 3. אל הסיר הרותח מוסיפים את הכרובית. מבשלים כשתי דקות עם מכסה סגור, סוגרים את האש ומשאירים בתוך הנוזל כשתי דקות נוספות. מוציאים לקערה ומשאירים את הנוזל בסיר. כך עושים עם כל הירקות פרט לשום. את הכרוב אפשר לבשל רק כדקה.
-
- 4. מעבירים את הירקות לצנצנות גדולות ומעוקרות.
-
- 5. אל הנוזל שבסיר מוסיפים 1/2 כוס חומץ, שום, שמן ובהרט. מערבבים. מעבירים את הנוזל אל הצנצנות המלאות ירקות.
-
- 6. שומרים במקרר.