צ'רשי טריפוליטאי

מתוך הספר: ירוחם, במדבר, דברים בהוצאת קנטור מטרסו&יצחק

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צ'רשי טריפוליטאי מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים.
צ'רשי טריפוליטאי מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים

מצרכים

  • 250 גרם דלעת
  • 2 גזרים בינוניים מקולפים
  • 1 סלק אדום בינוני
  • לתיבול:
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
  • 1-2 פלפל סודני טחון (לאוהבי חריף)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית מלח לימון
  • 1/2 כפית קימל טחון (כרויה)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הירקות. מסירים מהסלק עלים ושורש וחותכים לחצי.
  • 2. בסיר עם מים מרתיחים את הירקות עד שהם מתרככים (לא מאוד). מסננים.
  • 3. חותכים את הגזרים לעיגולים. מקלפים את הסלק במים קרים זורמים (כדי להקל על הקילוף). מגוררים את הדלעת ללא הקליפה במגרדת לתוך מסננת כדי להפטר מהנוזלים. מניחים כל ירק בצלחת נפרדת.
  • 4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול. מחלקים את התיבול בין שלוש הצלחות עם הסלטים, ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully