צ'רשי טריפוליטאי
מתוך הספר: ירוחם, במדבר, דברים בהוצאת קנטור מטרסו&יצחק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם דלעת
- 2 גזרים בינוניים מקולפים
- 1 סלק אדום בינוני
- לתיבול:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
- 1-2 פלפל סודני טחון (לאוהבי חריף)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית מלח לימון
- 1/2 כפית קימל טחון (כרויה)
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הירקות. מסירים מהסלק עלים ושורש וחותכים לחצי.
- 2. בסיר עם מים מרתיחים את הירקות עד שהם מתרככים (לא מאוד). מסננים.
- 3. חותכים את הגזרים לעיגולים. מקלפים את הסלק במים קרים זורמים (כדי להקל על הקילוף). מגוררים את הדלעת ללא הקליפה במגרדת לתוך מסננת כדי להפטר מהנוזלים. מניחים כל ירק בצלחת נפרדת.
- 4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול. מחלקים את התיבול בין שלוש הצלחות עם הסלטים, ומערבבים.