- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. בסיר מביאים לרתיחה את השמן והמים. לאחר שרתחו, מורידים מהאש.
-
- 3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר ו-2 כפות קינמון ובוחשים היטב, ללא הרף. מניחים 20 אגוזי מלך בצד, ואת שאר האגוזים מוסיפים אט אט לתערובת עד שכל הכמות נכנסת פנימה. לתערובת מתקבל מראה של מעין פירה עיסתי בגווני חום-ורוד.
-
- 4. מוסיפים את הקינמון הנותר וממשיכים לבחוש כ-10 דקות.
-
- 5. מעבירים לתבנית ומשטחים את הבצק עם היד עד שהיא בגובה 2 סנטימטר.
-
- 6. עם סכין חדה חורצים חריצים עדינים באלכסון מצד אחד ואז מן הצד האחר כך שנוצרות צורות של מעוינים. החריצה מאפשרת חיתוך קל יותר בהמשך.
-
- 7. מפזרים את אגוזי המלך הנותרים מעל כל העוגה בצורה שווה.
-
- 8. מכניסים לתנור ל-45 דקות עד שעה. העוגה מוכנה כשהיא בצבע זהוב שחום.
-
- 9. מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את המים והסוכר, מביאים לרתיחה. לאחר כחמש דקות כשהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מסמיכה מורידים מהאש.
-
- 10. מוסיפים מיץ לימון לסירופ הסוכר
- .
- 11. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים את כולה בסירופ הסוכר ביסודיות.
- סודות מהמטבח
- *לתערובת אופטימלית רצוי לבחוש בידיים.
- *הבחישה צריכה להיעשות במהירות בעוד שהתערובת חמה. מאידך חשוב לערבב בזהירות כדי לא להיכוות.
- * כשמפגישים בין העוגה לסירופ הסוכר יש לשמור על כלל בסיס חשוב: עוגה חמה וסירופ קר או עוגה קרה וסירופ חם. שני רקכיבים חמים אקרים לא ישיגו את המרקם הרצוי. מומלץ להכין את סירופ הסוכר מראש, ולשפוך מעל העוגה החמה. אופציה אחרת היא לחכות שהעוגה תתקרר ואזי להכין את הסירופ.
- * כשמצפים את העוגה בסירופ הסוכר עדיף שיהיה יותר מדי סירופ ממעט מדי. לא צריך לפחד מ"להציף" אותה מעט, כדי שלא ייווצר מצב שיש שטח בלי סירופ שמעניק לה את טעמה המיוחד.