וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ספרה

עוגה טריפוליטאית עם כל השחקנים הראשיים: סולת, מי ורדים, תמרים ואם רוצים גם בוטנים. מתכון של מסעדת גואטה

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת ספרה של מסעדת גואטה.
עוגת ספרה של מסעדת גואטה

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל סטנדרטי (27* 33):
  • 1 ק"ג סולת
  • 1 כוס סוכר ו 2 כפות
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 4 וחצי כוסות מים
  • 3 טיפות מי ורדים
  • 15 תמרים כבושים (או יבשים)
  • מיץ מחצי לימון (לא להשליך את הלימון הסחוט)
  • בוטנים לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה למעט התמרים.
  • 2. מערבבים לעיסה אחידה ומחלקים אותה לשתיים.
  • 3. משמנים את התבנית.
  • 4. מניחים חצי מכמות הבצק בעדינות בתבנית ומהדקים לדפנות.
  • 5. את התמרים פותחים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה למספר דקות (כדי שהם יפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. / מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים.
  • 6. חותכים את העוגה לריבועים (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה.
  • 7. במקביל מכניסים לתוך סיר 2 כפות סוכר, 3 כוסות מים, מיץ לימון ( מוסיפים את הלימון הסחוט פנימה) ומי ורדים ובוחשים עד שנוצר נוזל אחיד ודבשתי. נפטרים מהלימון הסחוט.
  • 8. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש ומקררים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully