פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גלילות חציל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גלילות חציל (נמרוד סונדרס)
      גלילות חציל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-3 מנות:
      • 3 חצילים גדולים
      • קמח לקימוח
      • 500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה בקר ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
      • 1 בצל גדול
      • לרוטב:
      • 5 כפות רסק עגבניות
      • 2 כוסות מים
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את החצילים לאורך. מקמחים את היד ומורחים את הקמח על בשר החציל כך שיכוסה בשכבה דקה.
      • 2. מחממים מחבת עם שמן קנולה חצי עמוק. מטגנים את רצועות החציל.
      • 3. במקביל מגרדים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם הבשר.
      • 4. מוציאים את החציל ומניחים על נייר סופג. מניחים את החצילים לאורך, מניחים גבעה קטנה של מילוי בשר במרכז החציל (ככפית) ומגלגלים מהגוף החוצה.
      • 5. מכניסים את החצילים לתוך מחבת רחבה (ללא שמן) כך שהסגירה של כל חציל תהיה כלפי מטה.
      • 6. מכינים את רוטב העגבניות: בקערה מערבבים רסק, מים ומלח ומערבבים. יוצקים למחבת החצילים.
      • 7. על אש בינונית מבשלים את החצילים עם הרוטב כ-20 דקות. מגישים חם.
      • סודות מהמטבח
      • *בכל פעם מטגנים מעט חצילים כדי לא להוריד את חום השמן. אם שמים יותר מדי חצילים וחום השמן יורד, החצילים סופגים יותר שמן.
      • *הקמח נועד להפחית את השמן שנספג בחציל.
      • *אם רוטב העגבניות יוצא סמיך מדי מוסיפים מים ואם דליל מדי מוסיפים מעט רסק.
      • כשבוחרים חציל צריך לבחור חציל קל, הכבד יהיה מלא בגרעינים. ניתן לבצע את הבחירה באמצעות הרמה של שני חצילים ולבחור בכל פעם את הקל מבניהם.

      עוד מתכוני בשר

      גלילות חציל
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -