מתכונים חמים

גלילות חציל

מתכון מאת: יומי לוי ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

גלילות חציל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3 מנות:
  • 3 חצילים גדולים
  • קמח לקימוח
  • 500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה בקר ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
  • 1 בצל גדול
  • לרוטב:
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את החצילים לאורך. מקמחים את היד ומורחים את הקמח על בשר החציל כך שיכוסה בשכבה דקה.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן קנולה חצי עמוק. מטגנים את רצועות החציל.
  • 3. במקביל מגרדים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם הבשר.
  • 4. מוציאים את החציל ומניחים על נייר סופג. מניחים את החצילים לאורך, מניחים גבעה קטנה של מילוי בשר במרכז החציל (ככפית) ומגלגלים מהגוף החוצה.
  • 5. מכניסים את החצילים לתוך מחבת רחבה (ללא שמן) כך שהסגירה של כל חציל תהיה כלפי מטה.
  • 6. מכינים את רוטב העגבניות: בקערה מערבבים רסק, מים ומלח ומערבבים. יוצקים למחבת החצילים.
  • 7. על אש בינונית מבשלים את החצילים עם הרוטב כ-20 דקות. מגישים חם.
  • סודות מהמטבח
  • *בכל פעם מטגנים מעט חצילים כדי לא להוריד את חום השמן. אם שמים יותר מדי חצילים וחום השמן יורד, החצילים סופגים יותר שמן.
  • *הקמח נועד להפחית את השמן שנספג בחציל.
  • *אם רוטב העגבניות יוצא סמיך מדי מוסיפים מים ואם דליל מדי מוסיפים מעט רסק.
  • כשבוחרים חציל צריך לבחור חציל קל, הכבד יהיה מלא בגרעינים. ניתן לבצע את הבחירה באמצעות הרמה של שני חצילים ולבחור בכל פעם את הקל מבניהם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully