- 1. חותכים את החצילים לאורך. מקמחים את היד ומורחים את הקמח על בשר החציל כך שיכוסה בשכבה דקה.
-
- 2. מחממים מחבת עם שמן קנולה חצי עמוק. מטגנים את רצועות החציל.
-
- 3. במקביל מגרדים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם הבשר.
-
- 4. מוציאים את החציל ומניחים על נייר סופג. מניחים את החצילים לאורך, מניחים גבעה קטנה של מילוי בשר במרכז החציל (ככפית) ומגלגלים מהגוף החוצה.
-
- 5. מכניסים את החצילים לתוך מחבת רחבה (ללא שמן) כך שהסגירה של כל חציל תהיה כלפי מטה.
-
- 6. מכינים את רוטב העגבניות: בקערה מערבבים רסק, מים ומלח ומערבבים. יוצקים למחבת החצילים.
-
- 7. על אש בינונית מבשלים את החצילים עם הרוטב כ-20 דקות. מגישים חם.
-
-
- סודות מהמטבח
- *בכל פעם מטגנים מעט חצילים כדי לא להוריד את חום השמן. אם שמים יותר מדי חצילים וחום השמן יורד, החצילים סופגים יותר שמן.
-
- *הקמח נועד להפחית את השמן שנספג בחציל.
-
- *אם רוטב העגבניות יוצא סמיך מדי מוסיפים מים ואם דליל מדי מוסיפים מעט רסק.
-
- כשבוחרים חציל צריך לבחור חציל קל, הכבד יהיה מלא בגרעינים. ניתן לבצע את הבחירה באמצעות הרמה של שני חצילים ולבחור בכל פעם את הקל מבניהם.