וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבב אדנה חריף

מחפשים לשדרג את הקבבים הרגילים שלכם, רגע לפני שבא עלינו לטובה יום העצמאות? קבלו מתכון למנה חריפה מאוד, שמכינים על האש, בנוסח אדנה.

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה

אדנה קבב. נמרוד סונדרס
אדנה קבב

מצרכים למתכון

  • ל-6 שיפודים:
  • 500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים
  • 2 פלפלים אדומים/20 גרם פלפל שאטה גרוס
  • שן שום קצוצה דק
  • 6 שיפודים/ 6 מקלות קינמון גדולים (לא חובה, להשיג חנויות תבלינים מובחרות ובשוק לוינסקי)

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הפלפלים ושומרים על הגרעינים (רוב החריפות נמצאת בהם). מוסיפים שן שום ומערבבים יחד עם הבשר.
  • 2. מקבבים את התערובת על שיפוד/מקל קינמון. בעזרת אצבעות כף היד ומהדקים היטב.
  • 3. צולים למידת העשייה הרצויה.
  • 4. סודות מהמטבח: הפלפלים נותנים את ייחודו של הקבב אבל כיון שהמנה חריפה מאוד, אפשר להפחית את הכמויות או להימנע לחלוטין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully