קבב אדנה חריף
מחפשים לשדרג את הקבבים הרגילים שלכם, רגע לפני שבא עלינו לטובה יום העצמאות? קבלו מתכון למנה חריפה מאוד, שמכינים על האש, בנוסח אדנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 שיפודים:
- 500 גרם בשר טחון שעשוי מ-70% שפונדרה ו-30% פלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר)
- 2 פלפלים חריפים ירוקים
- 2 פלפלים אדומים/20 גרם פלפל שאטה גרוס
- שן שום קצוצה דק
- 6 שיפודים/ 6 מקלות קינמון גדולים (לא חובה, להשיג חנויות תבלינים מובחרות ובשוק לוינסקי)
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הפלפלים ושומרים על הגרעינים (רוב החריפות נמצאת בהם). מוסיפים שן שום ומערבבים יחד עם הבשר.
- 2. מקבבים את התערובת על שיפוד/מקל קינמון. בעזרת אצבעות כף היד ומהדקים היטב.
- 3. צולים למידת העשייה הרצויה.
- 4. סודות מהמטבח: הפלפלים נותנים את ייחודו של הקבב אבל כיון שהמנה חריפה מאוד, אפשר להפחית את הכמויות או להימנע לחלוטין.