טוסטאדה של סלמון מעושן
מנה שמחזירה זכרונות רחוקים ומתוקים ממקסיקו סיטי: ניר דגן מכין טוסטאדה עם קרם אבוקדו, מניח מעליה סלמון מעושן, ומתבל עם ליים סחוט, שום וחלפינו כבוש.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 1 אבוקדו
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום
- ליים אחד סחוט
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 2 טורטיות בקוטר 8 ס"מ, קלויות ופריכות
- 100 גרם סלמון מעושן
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 1/2 כוס פלפל חלפניו כבוש קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מכינים את קרם האבוקדו: טוחנים במעבד מזון את האבוקדו, הפטרוזיליה, שום, מיץ ליים ושמן זית, למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
- 2. מרכיבים את הטוסטאדה: מורחים על טורטייה אחת קרם אבוקדו, מניחים מחצית מהסלמון, יוצקים כף שמנת חמוצה, ומפזרים חלפניו קצוץ.
- 3. מניחים על הכל את הטורטייה השנייה, וחוזרים על התהליך. מגישים מיד.