- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 2. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר כסף, כדי שתערובת השוקולד לא תיזל החוצה בעת האפייה. מעל נייר האלומיניום מניחים נייר אפייה.
-
- 3. שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל. חשוב לא לכוון את המיקרוגל לעוצמה הגבוהה ביותר. מתחילים בדקה, עוצרים ומערבבים, כך שהערבוב ימנע מהשוקולד להישרף. ממשיכים להמיס במידת הצורך, אך עוצרים מדי פעם כדי לבדוק.
-
- 4. מקציפים את החלמונים עם שליש מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף סמיך ובהיר.
-
- 5. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף למשך דקה. טיפ חשוב: לפני הקצפת חלבונים חשוב מאוד לנקות היטב את הקערה והמקציפים משאריות שומן. מתחילים להקציף במהירות בינונית, ולאחר 30 שניות עוברים למהירות גבוהה. יש להקפיד שלא להקציף יתר על המידה, כי פעילות יתר תשבור את הקצף ותפגע במרקמו.
-
- 6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב, אך לא קשה מדי.
-
- 7. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך החלמונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה. הדרך הנכונה לעשות את זה היא לקפל רק חלק מקצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד, ואז לחזור על הפעולה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 8. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. העוגה מוכנה כאשר החלק העליון שלה מתקשה מעט ומתחיל להיסדק, ומרכזה עדיין קצת נוזלי. לאחר שהעוגה התקררה, מכניסים אותה למקרר לכמה שעות, כדי שתתייצב.