וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרקיז שוקולד עם שאנטילי נוגט

מתכון מאת: באדיבות מסעדת שילה, מערכת וואלה

מרקיז שוקולד בשילה. אפיק גבאי
מרקיז שוקולד בשילה

מצרכים למתכון

  • ל- 10 מנות אישיות:
  • 150 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
  • 150 גרם שמנת מתוקה 32%
  • 90 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
  • שאנטילי נוגט
  • חומרים להכנת ליטר שאנטילי:
  • 120 גרם שמנת מתוקה 35% (ניתן גם להשתמש ב-32%)
  • 50 גרם שוקולד 70%
  • 125 גרם נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 300 גרם שמנת מתוקה 38%, קרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד. מניחים לצינון בצד.
  • 2. מקציפים 90 גרם שמנת לקצפת רכה, ורק אחרי שמסת השוקולד והשמנת התקררה, מקפלים את שתי המסות יחד.
  • 3. מוזגים את התערובת לתוך תבניות סיליקון אישיות, ומקפיאים. חשוב להעביר את המסה לתבניות סיליקון, כי רק כך אפשר יהיה לשחרר את המרקיז כשהוא קפוא.
  • הכנת הנוגט:
  • 1. לקערת ערבוב גדולה מכניסים את השוקולד והנוגט.
  • 2. מרתיחים 120 גרם שמנת מתוקה, ושופכים לקערה עם השוקולד והנוגט. מערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל קרם חלק. ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד – לבן, חלב או מריר – לפי ההעדפה האישית.
  • 3. בעוד המסה חמה, מערבבים בה את 300 גרם השמנת הקרה, ומכניסים ללילה למקרר.
  • 4. ביום למחרת מעבירים את השאנטילי אל המיקסר, ומקציפים עד מידת היציבות הרצויה.
  • להרכבת המנה:
  • אין חוקים. עשו כרצונכם: מי שאוהב הרבה שאנטילי, שיפנק במנה גדושה של הקרם, כשלצדו או מעליו מונח המרקיז.
  • טיפים והמלצות לשדרוג המנה הביתית:
  • • את הטוויל שמגישים בשילה אפשר להחליף בכל עוגייה פריכה – עוגיות חמאה או טחינה ישתלבו יופי במנה הזו. מפוררים את העוגיות ומפזרים מסביב ומעל המרקיז.
  • • את רוטב הקפה אפשר להחליף בריבת פרי. שוקולד אוהב תותים או הדרים. מומלץ כמובן להשתמש בריבה ביתית. מדללים את הריבה עם מעט מים, ומקשטים בעזרתה את הצלחת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully