- 1. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד. מניחים לצינון בצד.
-
- 2. מקציפים 90 גרם שמנת לקצפת רכה, ורק אחרי שמסת השוקולד והשמנת התקררה, מקפלים את שתי המסות יחד.
-
- 3. מוזגים את התערובת לתוך תבניות סיליקון אישיות, ומקפיאים. חשוב להעביר את המסה לתבניות סיליקון, כי רק כך אפשר יהיה לשחרר את המרקיז כשהוא קפוא.
-
- הכנת הנוגט:
- 1. לקערת ערבוב גדולה מכניסים את השוקולד והנוגט.
-
- 2. מרתיחים 120 גרם שמנת מתוקה, ושופכים לקערה עם השוקולד והנוגט. מערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל קרם חלק. ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד לבן, חלב או מריר לפי ההעדפה האישית.
-
- 3. בעוד המסה חמה, מערבבים בה את 300 גרם השמנת הקרה, ומכניסים ללילה למקרר.
-
- 4. ביום למחרת מעבירים את השאנטילי אל המיקסר, ומקציפים עד מידת היציבות הרצויה.
-
- להרכבת המנה:
- אין חוקים. עשו כרצונכם: מי שאוהב הרבה שאנטילי, שיפנק במנה גדושה של הקרם, כשלצדו או מעליו מונח המרקיז.
- טיפים והמלצות לשדרוג המנה הביתית:
-
- את הטוויל שמגישים בשילה אפשר להחליף בכל עוגייה פריכה עוגיות חמאה או טחינה ישתלבו יופי במנה הזו. מפוררים את העוגיות ומפזרים מסביב ומעל המרקיז.
-
- את רוטב הקפה אפשר להחליף בריבת פרי. שוקולד אוהב תותים או הדרים. מומלץ כמובן להשתמש בריבה ביתית. מדללים את הריבה עם מעט מים, ומקשטים בעזרתה את הצלחת.