וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרקיז שוקולד עם שאנטילי נוגט

מתכון מאת: באדיבות מסעדת שילה, מערכת וואלה

מרקיז שוקולד בשילה. אפיק גבאי
מרקיז שוקולד בשילה

מצרכים למתכון

  • ל- 10 מנות אישיות:
  • 150 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
  • 150 גרם שמנת מתוקה 32%
  • 90 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
  • שאנטילי נוגט
  • חומרים להכנת ליטר שאנטילי:
  • 120 גרם שמנת מתוקה 35% (ניתן גם להשתמש ב-32%)
  • 50 גרם שוקולד 70%
  • 125 גרם נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 300 גרם שמנת מתוקה 38%, קרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד. מניחים לצינון בצד.
  • 2. מקציפים 90 גרם שמנת לקצפת רכה, ורק אחרי שמסת השוקולד והשמנת התקררה, מקפלים את שתי המסות יחד.
  • 3. מוזגים את התערובת לתוך תבניות סיליקון אישיות, ומקפיאים. חשוב להעביר את המסה לתבניות סיליקון, כי רק כך אפשר יהיה לשחרר את המרקיז כשהוא קפוא.
  • הכנת הנוגט:
  • 1. לקערת ערבוב גדולה מכניסים את השוקולד והנוגט.
  • 2. מרתיחים 120 גרם שמנת מתוקה, ושופכים לקערה עם השוקולד והנוגט. מערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל קרם חלק. ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד – לבן, חלב או מריר – לפי ההעדפה האישית.
  • 3. בעוד המסה חמה, מערבבים בה את 300 גרם השמנת הקרה, ומכניסים ללילה למקרר.
  • 4. ביום למחרת מעבירים את השאנטילי אל המיקסר, ומקציפים עד מידת היציבות הרצויה.
  • להרכבת המנה:
  • אין חוקים. עשו כרצונכם: מי שאוהב הרבה שאנטילי, שיפנק במנה גדושה של הקרם, כשלצדו או מעליו מונח המרקיז.
  • טיפים והמלצות לשדרוג המנה הביתית:
  • • את הטוויל שמגישים בשילה אפשר להחליף בכל עוגייה פריכה – עוגיות חמאה או טחינה ישתלבו יופי במנה הזו. מפוררים את העוגיות ומפזרים מסביב ומעל המרקיז.
  • • את רוטב הקפה אפשר להחליף בריבת פרי. שוקולד אוהב תותים או הדרים. מומלץ כמובן להשתמש בריבה ביתית. מדללים את הריבה עם מעט מים, ומקשטים בעזרתה את הצלחת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully