וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראפלס שוקולד אספרסו

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טראפלס שוקולד אספרסו. דנה מלמד
טראפלס שוקולד אספרסו

מצרכים למתכון

  • ל-24 טראפלס:
  • 300 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות אספרסו (חזק במיוחד!)
  • 2 כפיות אייריש קרים (לא חובה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה

  • 1. מפוררים את השוקולד לפירורים בעזרת מעבד מזון או פומפיה.
  • 2. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ואספרסו ויוצקים על השוקולד המפורר.
  • 3. מערבבים לקרם חלק ומתבלים באייריש קרים, וניל וקמצוץ מלח.
  • 4. יוצקים את הקרם לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים.
  • 5. מכניסים למקפיא ומחכים שהשעון המעורר יצלצל.
  • 6. ברגע שנשמע צלצול השעון, פותחים את דלת המקפיא, שולפים טראפל אחד (או יותר) ומיד דוחפים לפה. עכשיו אפשר להתחיל את היום.
  • הערה: אם אין תבנית שקעים מסיליקון, אפשר לצקת את הקרם לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. לאחר שהקרם קפא והתייצב, הופכים וחותכים לקוביות בעזרת סכין ארוכה וחדה. מבצעים את שלב 5 ו 6.
  • גיוונים:
  • 1. אפשר להטמין בתוך הטראפס אגוזי לוז, פקאן, פיסטקים או שקדים.
  • 2. אפשר לוותר על האספרסו והאייריש קרים ולתבל בקליפת תפוז מגוררת, חלבה, קוקוס או מעט קינמון.
  • 3. אפשר להוסיף פטל טרי.
  • 4. אפשר להשתמש ב100 גר' שוקולד מריר ו50 גר' שוקולד חלב כדי לקבל טראפלס יותר מתוקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully