פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת קקאו וסוכר חום

      שילוב קלאסי ומוצלח מאוד של טעמי שוקולד-תפוז. אפשר כמובן להכין את העוגה הזאת בעזרת קערת מיקסר עם וו גיטרה, אבל גם ניתן בהחלט להכין באופן ידני

      3 מדרגים / 2.5 כוכבים

      צילום ועריכה: prima films

      מצרכים

      • לעוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה:
      • 21/2 כוסות קמח תופח
      • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
      • 2 כוסות סוכר חום
      • 4 כפות אבקת קקאו איכותי
      • 1 כוסות מים רותחים
      • לסירופ:
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה עם מטרפה ידנית, מערבלים את הביצים והסוכר כדקה.
      • 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח.
      • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו והמים הרותחים, ממיסים היטב ומוסיפים לתערובת של הקמח והביצים. מערבבים כדקה נוספת.
      • 4. משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק גדולה, ומקמחים אותה קלות. יוצקים את התערובת לתבנית.
      • 5. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות. אופים כ-30-35 דקות, עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה, הוא יוצא יבש.
      • 6. בינתיים מכינים את הסירופ ממיץ התפוזים והסוכר. מערבבים אותם בתוך סיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
      • 7. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, מברישים אותה בנדיבות בסירופ התפוזים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -