עוגת קקאו וסוכר חום
שילוב קלאסי ומוצלח מאוד של טעמי שוקולד-תפוז. אפשר כמובן להכין את העוגה הזאת בעזרת קערת מיקסר עם וו גיטרה, אבל גם ניתן בהחלט להכין באופן ידני
(צילום ועריכה: prima films)
מחשבון המרות
- לעוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה:
- 21/2 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים גדולות (מס' 1)
- 2 כוסות סוכר חום
- 4 כפות אבקת קקאו איכותי
- 1 כוסות מים רותחים
- לסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה עם מטרפה ידנית, מערבלים את הביצים והסוכר כדקה.
- 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו והמים הרותחים, ממיסים היטב ומוסיפים לתערובת של הקמח והביצים. מערבבים כדקה נוספת.
- 4. משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק גדולה, ומקמחים אותה קלות. יוצקים את התערובת לתבנית.
- 5. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות. אופים כ-30-35 דקות, עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה, הוא יוצא יבש.
- 6. בינתיים מכינים את הסירופ ממיץ התפוזים והסוכר. מערבבים אותם בתוך סיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
- 7. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, מברישים אותה בנדיבות בסירופ התפוזים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה