עוגת קקאו וסוכר חום

שילוב קלאסי ומוצלח מאוד של טעמי שוקולד-תפוז. אפשר כמובן להכין את העוגה הזאת בעזרת קערת מיקסר עם וו גיטרה, אבל גם ניתן בהחלט להכין באופן ידני

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום ועריכה: prima films)

מצרכים

  • לעוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה:
  • 21/2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 4 כפות אבקת קקאו איכותי
  • 1 כוסות מים רותחים
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה עם מטרפה ידנית, מערבלים את הביצים והסוכר כדקה.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו והמים הרותחים, ממיסים היטב ומוסיפים לתערובת של הקמח והביצים. מערבבים כדקה נוספת.
  • 4. משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק גדולה, ומקמחים אותה קלות. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 5. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות. אופים כ-30-35 דקות, עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה, הוא יוצא יבש.
  • 6. בינתיים מכינים את הסירופ ממיץ התפוזים והסוכר. מערבבים אותם בתוך סיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
  • 7. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, מברישים אותה בנדיבות בסירופ התפוזים.
  • אופים עם ארז קומרובסקי: עוגת קקאו וסוכר חום

  • פאדג' שוקולד תפוז

  • סחלב ביתי (טבעוני)

  • מאפינס גזר ללא גלוטן

  • נשיקת לימון עם פירות יבשים

  • אגס שיכור עם גבינה כחולה

  • משקה מנגו קפוא

  • אינגליש קייק תפוזים בחושה

  • עוגת תפוזים עם פצפוצי שוקולד וללא גלוטן

  • ברד שוקולד חלב וקוקוס

  • ארטיק משמשים

  • שוקולטה - מעדן שוקולד חורפי

  • משקה בועות שוקולד

  • טירמיסו עם ברנדי וקקאו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully