מתכונים חמים

עוגת קקאו וסוכר חום

שילוב קלאסי ומוצלח מאוד של טעמי שוקולד-תפוז. אפשר כמובן להכין את העוגה הזאת בעזרת קערת מיקסר עם וו גיטרה, אבל גם ניתן בהחלט להכין באופן ידני

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום ועריכה: prima films

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה:
  • 21/2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 4 כפות אבקת קקאו איכותי
  • 1 כוסות מים רותחים
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה עם מטרפה ידנית, מערבלים את הביצים והסוכר כדקה.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו והמים הרותחים, ממיסים היטב ומוסיפים לתערובת של הקמח והביצים. מערבבים כדקה נוספת.
  • 4. משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק גדולה, ומקמחים אותה קלות. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 5. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות. אופים כ-30-35 דקות, עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה, הוא יוצא יבש.
  • 6. בינתיים מכינים את הסירופ ממיץ התפוזים והסוכר. מערבבים אותם בתוך סיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות.
  • 7. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, מברישים אותה בנדיבות בסירופ התפוזים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully