וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפצ?ו דג ים ושקדים ירוקים

השף עמוס שיאון מראה כיצד מכינים מנה ראשונה קלאסית ומרשימה במיוחד. תהליך הכבישה של השקדים הירוקים הינו ארוך, אך מבוצע רק פעם אחת לכל השנה, ושווה את המאמץ כשטועמים.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

קרפצ'יו שקדים כבושים. נמרוד סונדרס
קרפצ'יו שקדים כבושים

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 200 גרם פילה דג ים (פלמידה, אינטיאס) פרוס דק על צלחת
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מעגבנייה אחת
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 שקדים כבושים, פרוסים דק
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
  • פלפל חריף אדום, פרוס דק
  • לשקדים ירוקים כבושים (הכמות גדולה בהרבה מהנדרש במתכון בכדי להכין הכל בבת אחת ולהשתמש במהלך השנה לפי הצורך)
  • 1 קילו שקדים ירוקים
  • 1 ליטר מים
  • 100 מ"ל חומץ בן יין
  • 6 כפות מלח
  • 1 ראש שום שלם
  • לימון אחד, שטוף ופרוס עם הקליפה
  • צרור שמיר
  • פלפל חריף, חצוי לאורכו

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השקדים: מרתיחים את המים עם החומץ והמלח, ומסדרים את כל המרכיבים בצנצנת מעוקרת.
  • 2. יוצקים את הנוזלים וסוגרים את הצנצנת.
  • 3. מניחים על השיש, במקום קריר ואפל. השקדים יהיו מוכנים לאחר שבוע.
  • 4. מכינים את הקרפצ'יו: מסדרים את פרוסות הדג הדקות באופן אסתטי על הצלחת. סוחטים מעליו עגבנייה וחצי לימון.
  • 5. מפזרים שקדים כבושים פרוסים, מלח, שמן זית ופרוסות דקות של פלפל חריף, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully