וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג אפוי בחלב קוקוס

המטבח האינדונזי משתמש בהרבה עשבי תיבול, והדג הזה מקבל טיפול מיוחד: הוא נעטף בתערובת של ירוקים רבים, ואז נשלח אל התנור בתוך בריכה של חלב קוקוס ריחני.

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

דג אפוי בחלב קוקוס של אתי אלימלך. אפיק גבאי
דג אפוי בחלב קוקוס של אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • ל-5-4 מנות:
  • 1 ק''ג פילה סלמון טרי
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • לתערובת:
  • 1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
  • 5 גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 שורש למון גראס כתוש
  • 6 פטריות שיטאקה טריות ופרוסות
  • צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 8 עלי בזיליקום גדולים קרועים
  • 4 עלי קפיר ליים כתושים
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 כפות סמבל
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 כוס סויה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב קוקוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 2. מעסים את הדגים במעט מלח, פלפל ושמן, מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 3. מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת. יוצקים אותה מעל הדג.
  • 4. אופים במשך 25 דקות, או עד שדג משחים ומקורמל.
  • 5. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully