דג אפוי בחלב קוקוס
המטבח האינדונזי משתמש בהרבה עשבי תיבול, והדג הזה מקבל טיפול מיוחד: הוא נעטף בתערובת של ירוקים רבים, ואז נשלח אל התנור בתוך בריכה של חלב קוקוס ריחני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-4 מנות:
- 1 ק''ג פילה סלמון טרי
- מעט מלח ופלפל שחור
- לתערובת:
- 1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
- 5 גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
- 5 שיני שום כתושות
- 1 שורש למון גראס כתוש
- 6 פטריות שיטאקה טריות ופרוסות
- צרור עלי כוסברה קצוצים
- 8 עלי בזיליקום גדולים קרועים
- 4 עלי קפיר ליים כתושים
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 כפות סמבל
- 1 כף כורכום
- 1/2 כוס סויה מתוקה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- 2. מעסים את הדגים במעט מלח, פלפל ושמן, מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
- 3. מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת. יוצקים אותה מעל הדג.
- 4. אופים במשך 25 דקות, או עד שדג משחים ומקורמל.
- 5. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.