- 1. לפטה כבד: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומאדים בה את הבצל הקצוץ והשום עד לשקיפות. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים לכחצי כמות הנוזלים.
-
- 3. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החמאה הנוספת, עד שהיא נמסה. יש להיזהר לא לבשל את החמאה בחום בכדי שלא תתפרק.
-
- 4. בבלנדר טוחנים את כבדי העוף ומזלפים בהדרגה את תערובת השמנת, הבצל והחמאה.
-
- 5. מסננים לקבלת מרקם חלק, ומעבירים את התערובת לתבנית פטה (או כלי חסין חום אחר).
-
- 6. מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים את התבנית בתוך מגש עם מים רותחים ואופים במשך 20 דקות עד שהפטה מתייצב.
-
- 7. מעבירים למנוחה במקרר כלילה שלם.
-
- 8. לקוביות הדלעת המזוגגות: בסיר עמוק על להבה גבוהה מביאים לרתיחה את כל המרכיבים, למעט הדלעת.
-
- 9. מוסיפים את הדלעת, ומביאים שוב לרתיחה.
-
- 10. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שקוביות הדלעת רכות ומזוגגות.
-
- 11. מעבירים לכלי אטום, שומרים בטמפ' החדר עד להגשה (ניתן לשמור במקרר לשימוש עתידי).
-
- 12. לרוטב פורט: בסיר בינוני על להבה בינונית מבשלים את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לקבלת רוטב סמיך אותו ניתן לזלף מעל המנה.
-
- 13.מסננים, מצננים ושומרים להגשה.
-
- 14. הרכבת המנה: חותכים את פטה הכבד לקוביות בגודל 2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
-
- 15. במרכז כל עלה אנדיב מניחים קוביית פטה כבד, קוביית בריוש קלוי, מפזרים מעל את קוביות הדלעת המזוגגת ויוצקים מעל את רוטב הפורט המתובל.