מתכונים חמים

פטה כבד מוקצף עם קוביות דלעת מזוגגת, בריוש קלוי ורוטב פורט

מתכון חגיגי של השף אייל לביא

מתכון מאת: אייל לביא, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פינגר פוד של איל לביא

מחשבון המרות

מצרכים

  • לפטה הכבד:
  • 450 גר' כבדי עוף מנוקים משומן וגידים
  • 100 גר' חמאה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 100 סמ"ק (½ כוס) שמנת מתוקה
  • 450 גר' חמאה רכה
  • לדלעת מזוגגת בתבלינים:
  • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות 0.5 ס"מ
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 מסמרי ציפורן
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 מקל קינמון
  • 1 כף חומץ
  • לרוטב פורט מצומצם:
  • 1 כוס יין פורט או יין אדום מחוזק (למשל מרסלה)
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • קורט צ'ילי
  • קורט מלח ים
  • להגשה:
  • 2-3 פרוסות לחם בריוש חתוכות לקוביות גדולות קלוי
  • 8 עלי אנדיב
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לפטה כבד: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומאדים בה את הבצל הקצוץ והשום עד לשקיפות. מתבלים במלח ופלפל.
  • 2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים לכחצי כמות הנוזלים.
  • 3. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החמאה הנוספת, עד שהיא נמסה. יש להיזהר לא לבשל את החמאה בחום בכדי שלא תתפרק.
  • 4. בבלנדר טוחנים את כבדי העוף ומזלפים בהדרגה את תערובת השמנת, הבצל והחמאה.
  • 5. מסננים לקבלת מרקם חלק, ומעבירים את התערובת לתבנית פטה (או כלי חסין חום אחר).
  • 6. מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים את התבנית בתוך מגש עם מים רותחים ואופים במשך 20 דקות עד שהפטה מתייצב.
  • 7. מעבירים למנוחה במקרר כלילה שלם.
  • 8. לקוביות הדלעת המזוגגות: בסיר עמוק על להבה גבוהה מביאים לרתיחה את כל המרכיבים, למעט הדלעת.
  • 9. מוסיפים את הדלעת, ומביאים שוב לרתיחה.
  • 10. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שקוביות הדלעת רכות ומזוגגות.
  • 11. מעבירים לכלי אטום, שומרים בטמפ' החדר עד להגשה (ניתן לשמור במקרר לשימוש עתידי).
  • 12. לרוטב פורט: בסיר בינוני על להבה בינונית מבשלים את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לקבלת רוטב סמיך אותו ניתן לזלף מעל המנה.
  • 13.מסננים, מצננים ושומרים להגשה.
  • 14. הרכבת המנה: חותכים את פטה הכבד לקוביות בגודל 2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
  • 15. במרכז כל עלה אנדיב מניחים קוביית פטה כבד, קוביית בריוש קלוי, מפזרים מעל את קוביות הדלעת המזוגגת ויוצקים מעל את רוטב הפורט המתובל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully