דניס על תבשיל אורז ותרד
השף יואב בלימן מתקתק ארוחה מהירה במיוחד, שלא נראית כאילו הוכנה בתוך פחות מחצי שעה, עם דג עדין ומיקס אורז צבעוני עם הפתעות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פילה דניס, נקי מעצמות
- מעט שמן זית
- גבעול מרווה
- 3 שיני שום שלמות, קלופות
- מלח ופלפל שחור
- לתבשיל האורז:
- 1 כוס אורז אדום
- 1 כוס אורז לבן
- חבילת עלי תרד נקיים ושטופים
- חבילת פטריות פורטבלו פרוסות
- חבילת פטריות ירדן
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. להכנת הדג :במחבת טפלון שחוממה מראש, יוצקים שמן זית, ומניחים את השום והמרווה.
- 2. מניחים את פילה הדניס על הצד של העור ומטגנים כחמש דקות (עד שהדג עשוי כמעט לגמרי) הופכים בעדינות לדקה נוספת על צדו השני.
- 3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
- 4. במחבת, יוצקים מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד להזהבה. מוסיפים את התרד ואת האורז, מתבלים במלח ופלפל ומחלקים לצלחות.
- 5. מניחים דג על כל תלולית אורז ומגישים.