אינצ'ילדה
אל תתנו למראה של המנה הזאת לבלבל אתכם. היא אמנם דומה לקנלוני אבל כאן ההכנה הרבה יותר פשוטה. זמן ההכנה והבישול קצרצרים והתוצאה - פשוט מדהימה ומעלפת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 8 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
- צרור כוסברה (או בזיליקום)
- 3 שיני שום
- 1/3 כוס שמן
- 50 גרם צנוברים
- 50 גרם פרמזן
- למלית גבינות:
- 1 גביע קוטג'
- 150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
- כף אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1 שן שום כתושה
- 50 גרם גבינת פרמזן/ צ'דר מגוררת
- להגשה:
- שמנת חמוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מכינים פסטו: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת משחה, מעבירים לקערה.
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה מלבנית 25*20.
- 3. מערבבים קוטג' עם גבינת צ'דר בצל, שמנת חמוצה, פטרוזיליה ופלפל.
- 4. מורחים על טורטייה שכבת פסטו ומעל 2 כפות מלית ומגלגלים. מניחים בתבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
- 5. מערבבים את חומרי הרוטב למעט הגבינה, יוצקים על הטורטיות. מפזרים מעל גבינה.
- 6. אופים 25 דקות ללא כיסוי עד שחם ומבעבע.
- 7. מקשטים עם שמנת חמוצה וכוסברה. מגישים.