מתכונים חמים

מסאלה דגים נוסח קראלה

המתכון הזה הוא מבול של טעמים וניחוחות על חוש הטעם- החל משמן הקוקוס, דרך הג'ינג'ר הטרי, הקינמון והציפורן, ועד עלי הקארי. וכולם רק משרתים את הדגים הנהדרים.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מסאלה דגים הודי של פיליס גלזר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • פילטים מ-2 דגי בורי, ללא עור, חתוך לרצועות עבות או לקוביות גדולות
  • 1/2 1 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 כפית זרעי חילבה
  • 1/2 כפית זרעי כמן
  • 1 בצל גדול, רצוי אדום, קצוץ דק
  • 1 כף (אפשר פחות או יותר) פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • קורט ציפורן, או 3-4 מסמרי ציפורן שלמים
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 מקל קינמון
  • 4 עלי קארי (לא חובה) או 2 עלי דפנה
  • משרה תבלינים:
  • 1/2 כף כוסברה יבשה
  • 1/2 כפית או יותר אבקת צ'ילי (או פתיתי צ'ילי)
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 -1/2 כוס חלב קוקוס או 1/4 כוס פתיתי קוקוס
  • מושרים ב-1/2 כוס מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה ומוסיפים את זרעי החילבה והכמון. מבשלים בבחישה חצי דקה ומוסיפים את הבצל, הפלפל החריף, ג'ינג'ר ושום וציפורן. מטגנים-מבשלים בבחישה מדי פעם עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  • 2. מוסיפים עגבניות קצוצות דק, מקל קינמון ועלי קרי או עלי דפנה, מכסים וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתחילות להתרכך, ואז יוצקים פנימה את משרה התבלינים והמים, חלב הקוקוס או תערובת פתיתי קוקוס ומים. מבשלים על אש בינונית -קטנה כ-4-5 דקות עד שהכול מבעבע. מתבלים במלח לפי הטעם.
  • 3. עושים מקום במחבת לפיסות הדג ובעזרת כף יוצקים מעליהם מעט מהרוטב. מבשלים כ-6-8 דקות או עד שפיסות הדג לבנות ומוכנות. מגישים מיד בליווי אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully