תפוחי אדמה וכורכום ותבשיל במיה
פיליס גלזר חזרה מטיול בהודו עם מתכון למנת תפוחי אדמה וכורכום ותוספת במיה מתובלת בנוסח הדרום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתפוחי האדמה:
- 1/2 1 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כפית זרעי חרדל
- 2 כפיות (או יותר) פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- 1/2-1 כפית פפריקה או אבקת צ'ילי
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס מים
- עלי כוסברה קצוצים לקישוט
- רבעי לימון
- *בגרסה ההודית יש גם עלי קארי, שמוסיפים בעת הטיגון. אם אתם מצליחים להשיג כ-5 עלים יספיקו.
- לבמיה:
- 1 כף שמן קוקוס
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 1 בצל אדום גדול, קצוץ דק
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2-3 שיני שום כתושות
- 400 גרם במיה קפואה
- תערובת תבלינים:
- 1/2 כפית מלח או יותר לפי הטעם
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2-1 כפית צ'ילי או פלפל חריף אחר
- 1/2-1 כפית אבקת כוסברה
- 200 גרם (חצי קופסה) קוביות עגבניות עם המיץ
- או 2 עגבניות בשלות קצוצות דק עם המיץ
- 1/2 כוס מים
- 4-6 עלי קרי, אם יש, או 3 עלי דפנה
- 2 כפיות סוכר חום, או משחת תמרהינדי מדולל במים
- עלי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
- תפוחי אדמה וכורכום:
- 1.ממיסים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את זרעי הכמון וזרעי החרדל ומטגנים בבחישה דקה או שתיים.
- 2.מוסיפים פלפל הירוק החריף ואחרי כמה שניות, את קוביות תפוחי האדמה. מפזרים למעלה פפריקה, כורכום וכמון טחון . מטגנים את תפוחי האדמה בבחישה לעיתים קרובות עד שהקוביות מתחילות להזהיב, כ-8 דקות.
- 3. יוצקים פנימה את המים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות או עד שהתפוח אדמה מוכנים. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים עם רבעי לימון.
- תבשיל במיה:
- 1. מחממים את שמן הקוקוס במחבת בינונית-גדולה ומוסיפים את זרעי הכמון. אחרי דקה, מוסיפים גם את הבצל האדום ומטגנים על אש בינונית בבחישה עד שהבצל נובל ומזהיב במקצת.
- 2. בוחשים פנימה את הג'ינג'ר והשום, ואחרי דקה גם את הבמיה. מטגנים 5 דקות ,מוסיפים את תערובת התבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את יתרת החומרים מלבד הסוכר חום והתמרהינדי המדולל, מכסים ומבשלים עד שהבמיה מוכנה. טועמים ומוסיפים סוכר חום או תמרהינדי אם רוצים.
- 3. מקשטים בעלי כוסברה ומגישי