וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוחי אדמה וכורכום ותבשיל במיה

פיליס גלזר חזרה מטיול בהודו עם מתכון למנת תפוחי אדמה וכורכום ותוספת במיה מתובלת בנוסח הדרום

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

תפו"א ובמיה של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
תפו"א ובמיה של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • לתפוחי האדמה:
  • 1/2 1 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 2 כפיות (או יותר) פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 1/2-1 כפית פפריקה או אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט
  • רבעי לימון
  • *בגרסה ההודית יש גם עלי קארי, שמוסיפים בעת הטיגון. אם אתם מצליחים להשיג– כ-5 עלים יספיקו.
  • לבמיה:
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל אדום גדול, קצוץ דק
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 400 גרם במיה קפואה
  • תערובת תבלינים:
  • 1/2 כפית מלח או יותר לפי הטעם
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2-1 כפית צ'ילי או פלפל חריף אחר
  • 1/2-1 כפית אבקת כוסברה
  • 200 גרם (חצי קופסה) קוביות עגבניות עם המיץ
  • או 2 עגבניות בשלות קצוצות דק עם המיץ
  • 1/2 כוס מים
  • 4-6 עלי קרי, אם יש, או 3 עלי דפנה
  • 2 כפיות סוכר חום, או משחת תמרהינדי מדולל במים
  • עלי כוסברה לקישוט

אופן ההכנה

  • תפוחי אדמה וכורכום:
  • 1.ממיסים את שמן הקוקוס במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את זרעי הכמון וזרעי החרדל ומטגנים בבחישה דקה או שתיים.
  • 2.מוסיפים פלפל הירוק החריף ואחרי כמה שניות, את קוביות תפוחי האדמה. מפזרים למעלה פפריקה, כורכום וכמון טחון . מטגנים את תפוחי האדמה בבחישה לעיתים קרובות עד שהקוביות מתחילות להזהיב, כ-8 דקות.
  • 3. יוצקים פנימה את המים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות או עד שהתפוח אדמה מוכנים. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים עם רבעי לימון.
  • תבשיל במיה:
  • 1. מחממים את שמן הקוקוס במחבת בינונית-גדולה ומוסיפים את זרעי הכמון. אחרי דקה, מוסיפים גם את הבצל האדום ומטגנים על אש בינונית בבחישה עד שהבצל נובל ומזהיב במקצת.
  • 2. בוחשים פנימה את הג'ינג'ר והשום, ואחרי דקה גם את הבמיה. מטגנים 5 דקות ,מוסיפים את תערובת התבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את יתרת החומרים מלבד הסוכר חום והתמרהינדי המדולל, מכסים ומבשלים עד שהבמיה מוכנה. טועמים ומוסיפים סוכר חום או תמרהינדי אם רוצים.
  • 3. מקשטים בעלי כוסברה ומגישי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully