וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל תפוחי אדמה בבירה

התזונאית רותם ברנר מאתר מושבניק מכינה תבשיל טבעוני של תפוחי אדמה, פטריות ובירה בסילאן

מתכון מאת: רותם ברנר, מערכת וואלה

תבשיל תפוחי אדמה. באדיבות מושבניק,
תבשיל תפוחי אדמה/באדיבות מושבניק

מצרכים למתכון

  • ל-2-3 מנות:
  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות
  • בצל בינוני פרוס לטבעות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כורכום
  • בקבוק בירה בהירה לבחירתכם
  • 3 כפות סילאן
  • כוס גרגרי חומוס מבושלים

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  • 2.מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל מעט. מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את תפוחי האדמה והפטריות, מוזגים מעל את הבירה ואת הסילאן, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4.מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב הסמיך מעט. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים עוד כשתי דקות ומגישים.
  • טיפ מאבי המושבניק:
  • תפוח האדמה קלופים משחירים במהירות במגע עם האוויר, על מנת למנוע את השחרתם שימרו אותם בקערה עם מים עד למועד הבישול.
  • הימנעו מאכילת תפוח אדמה אשר גדל עליו נבט או שינה את צבעו מאחר ועלול להכיל סולנין ולהיות בעל פוטנציאל גדול לרעילות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully