- 1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
-
- 2.מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל מעט. מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים את תפוחי האדמה והפטריות, מוזגים מעל את הבירה ואת הסילאן, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 4.מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב הסמיך מעט. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים עוד כשתי דקות ומגישים.
-
-
- טיפ מאבי המושבניק:
- תפוח האדמה קלופים משחירים במהירות במגע עם האוויר, על מנת למנוע את השחרתם שימרו אותם בקערה עם מים עד למועד הבישול.
-
- הימנעו מאכילת תפוח אדמה אשר גדל עליו נבט או שינה את צבעו מאחר ועלול להכיל סולנין ולהיות בעל פוטנציאל גדול לרעילות.