וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לברק בתנור בתיבול אסיאתי

מסעדת "הרברט סמואל" שבתל אביב ידועה בזכות הרבה דברים, אך לא מעט בזכות הדג הנהדר הזה, המשלב המון טעמים אסיאתיים עם דג טרי ונימוח.

מתכון מאת: מערכת וואלה

דג לברק צלוי בסגנון אסייתי של מסעדת הרברט סמואל הרצליה. איליה מלינקוב,
דג לברק צלוי בסגנון אסייתי של מסעדת הרברט סמואל הרצליה/איליה מלינקוב

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 1 דג לברק שלם גדול
  • 60 גרם ג'ינג'ר חתוך ל"שערות" (רצועות דקות במיוחד)
  • 60 גרם בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד
  • 60 גרם צ'ילי אדום חתוך ל"שערות"
  • 5 עגבניות קלופות, מנוקות מזרעים וקצוצות
  • צרור כוסברה מפורק לעלים
  • לרוטב הדג:
  • 20 גרם בזיליקום
  • 200 גרם סויה
  • 60 גרם שמן שומשום
  • 100 גרם ג'ינג'ר
  • 200 גרם מיץ לימון
  • 1 צילי אדום
  • 500 גרם סוכר
  • 500 גרם מים
  • 40 גרם קורנפלור
  • 20 גרם למון גראס

אופן ההכנה

  • 1. בבלנדר טוחנים את כל רכיבי הרוטב, חוץ מהקורנפלור. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 2. "פותחים" את הקורנפלור עם מעט מים, כדי שלא יהיו גושים, ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב - הרוטב אמור להתחיל להסמיך. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד כ-5 דקות, ומסננים.
  • 3. חותכים ג'ינג'ר, בצל סגול, צ'ילי אדום, עגבנייה ללא קליפה וזרעים, מניחים אותם על הדג, ויוצקים את הרוטב. צולים אותם יחד בתנור שחומם ל-250 מעלות למשך כ-20 דקות.
  • 4. מומלץ להגיש עם עלי כוסברה טריים מעל ואורז לבן בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully