לברק בתנור בתיבול אסיאתי
מסעדת "הרברט סמואל" שבתל אביב ידועה בזכות הרבה דברים, אך לא מעט בזכות הדג הנהדר הזה, המשלב המון טעמים אסיאתיים עם דג טרי ונימוח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- 1 דג לברק שלם גדול
- 60 גרם ג'ינג'ר חתוך ל"שערות" (רצועות דקות במיוחד)
- 60 גרם בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד
- 60 גרם צ'ילי אדום חתוך ל"שערות"
- 5 עגבניות קלופות, מנוקות מזרעים וקצוצות
- צרור כוסברה מפורק לעלים
- לרוטב הדג:
- 20 גרם בזיליקום
- 200 גרם סויה
- 60 גרם שמן שומשום
- 100 גרם ג'ינג'ר
- 200 גרם מיץ לימון
- 1 צילי אדום
- 500 גרם סוכר
- 500 גרם מים
- 40 גרם קורנפלור
- 20 גרם למון גראס
אופן ההכנה
- 1. בבלנדר טוחנים את כל רכיבי הרוטב, חוץ מהקורנפלור. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.
- 2. "פותחים" את הקורנפלור עם מעט מים, כדי שלא יהיו גושים, ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב - הרוטב אמור להתחיל להסמיך. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד כ-5 דקות, ומסננים.
- 3. חותכים ג'ינג'ר, בצל סגול, צ'ילי אדום, עגבנייה ללא קליפה וזרעים, מניחים אותם על הדג, ויוצקים את הרוטב. צולים אותם יחד בתנור שחומם ל-250 מעלות למשך כ-20 דקות.
- 4. מומלץ להגיש עם עלי כוסברה טריים מעל ואורז לבן בצד.