וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דג וקישואים

קציצות טעימות במיוחד, שכל כך קל להכין: דורעם גונט מערבב דג בס עם קישואים, ולא שוכח להוסיף צרור של עלי נענע ושל בזיליקום, בשביל לחבר הכל יחד.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

קציצות דגים מטוגנות. ShutterStock
קציצות דגים מטוגנות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם פילה בס, ללא העור (או דג לבן אחר)
  • 500 גרם קישואים, קטומי קצוות
  • 1 בצל, קלוף
  • 2 ביצים
  • צרור עלי נענע
  • צרור עלי ריחן (בזיליקום)
  • 1/2 כוס פירורי לחם + פירורי לחם לציפוי הקציצות
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הדג בסכין חדה לקוביות בגודל כחצי ס"מ.
  • 2. מגררים דק את הקישואים והבצל (הכי קל בדיסקית פריסה של מעבד מזון).
  • 3. מניחים במסננת וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים, ואז מוסיפים אל הדג. מוסיפים גם את הביצים, הנענע, הבזיליקום וחצי כוס פירורי לחם, ומתבלים במלח ובפלפל. אם התערובת דביקה מאוד, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
  • 4. מעבירים את התערובת למנוחה של חצי שעה או שעה במקרר.
  • 5. במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן לטיגון בגובה כחצי ס"מ. יוצרים מתערובת הדג והקישואים קציצות פחוסות בקוטר של כ-5 ס"מ.
  • 6. מגלגלים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים עד שהן שחומות משני הצדדים ופריכות מאוד. אוכלים לוהט, עם זילוף של מיץ לימון טרי ואפשר גם עם טחינה או יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully