וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קיסר ושניצלוני אבוקדו

וריאציה משודרגת לסלט קיסר עם שניצלוני אבוקדו, ביצה עלומה מטוגנת ואינסוף פריכות. לירז שדה מבראסרי עין כרם נותנת טוויסט לסלט המפורסם

מתכון מאת: לירז שדה, מערכת וואלה

הפקת סלטים בבראסרי עין כרם. נועם מושקוביץ
הפקת סלטים בבראסרי עין כרם

מצרכים למתכון

  • ל-2-3 סועדים
  • 15 עלי חסה {הבהירים והקריספיים ממרכז החסה}
  • 5/6 פילה אנשובי
  • 2 כפות פרמזן מגורר
  • 1 אבוקדו קשה ופרוס
  • לביצה עלומה:
  • 3 ליטר מים
  • 250 מ"ל חומץ רגיל
  • ביצה
  • קמח
  • ביצה לציפוי
  • פירורי לחם/ פנקו
  • לשניצל אבוקדו
  • ביצה
  • קמח
  • פירורי לחם
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל
  • כפית חרדל
  • לרוטב קיסר:
  • 1 חלמון
  • 5 פילטים של אנשובי
  • 1 כף סויה
  • 65 מ"ל מיץ לימון
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 80 גרם פרמזן מגורד (1/3 כוס)
  • כוס שמן קנולה
  • 3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים ביצה עלומה: מרתיחים סיר עם מים וחומץ.
  • 2. מעבירים לנוזל הרותח ביצה בעזרת מצקת או ספל.
  • מבשלים ל2 וחצי דקות ומוציאים מהסיר.
  • 3. מכינים קערות עם קמח, ביצה ופירורי לחם/פנקו. עוטפים את הביצה כמו שניצל בקמח, בביצה ופנקו. מטגנים בשמן עד שפירורי הלחם מזהיבים קלות. מניחים על נייר סופג.
  • 4. לשניצלוני אבוקדו: מערבבים ביצה עם מלח, פלפל ומעט חרדל. עוטפים את פרוסות האבוקדו כמו שניצל בקמח, תערובת הביצה והחרדל ופירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  • 5. טוחנים בבלנדר מוט עם זילוף איטי של שמן זית את מרכיבי רוטב הקיסר, למעט המים. בסוף מוסיפים 3 כפות מים רותחים ליצירת רוטב חלק וטוחנים שנית.
  • 6. מכינים את הסלט ומגישים: שמים את כל המרכיבים בקערת הגשה, יוצקים מהרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully