מתכונים חמים

סלט כרובית בטחינה

סלט כרובית בטחינה הוא קלאסיקה ים תיכונית שמומלץ לאכול כשהכרובית עדיין חמימה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כרובית בטחינה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 1 ראש כרובית בגודל בינוני, חתוך לתפרחות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3-4 כפות טחינה לבנה או טחינה לניגוב
  • חופן קטן גרגרי חומוס מבושלים (או מופשרים)
  • עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה, קצוצים גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה שמים את תפרחות הכרובית, מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים.
  • 2. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את התפרחות בשכבה אחת, ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהתפרחות הזהיבו והתרככו. טיפ: אם רוצים כרובית נימוחה במיוחד, לפני שמכניסים לתנור, מבשלים 5 דקות בסיר עם מים רותחים, מסננים היטב, ואז מכניסים לתנור ל-15 דקות בלבד.
  • 3. מניחים על צלחות הגשה. מעל שמים טחינה, גרגרי חומוס ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully