וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט כרובית בטחינה

סלט כרובית בטחינה הוא קלאסיקה ים תיכונית שמומלץ לאכול כשהכרובית עדיין חמימה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

כרובית בטחינה. אפיק גבאי
כרובית בטחינה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 ראש כרובית בגודל בינוני, חתוך לתפרחות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3-4 כפות טחינה לבנה או טחינה לניגוב
  • חופן קטן גרגרי חומוס מבושלים (או מופשרים)
  • עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה שמים את תפרחות הכרובית, מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים.
  • 2. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את התפרחות בשכבה אחת, ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהתפרחות הזהיבו והתרככו. טיפ: אם רוצים כרובית נימוחה במיוחד, לפני שמכניסים לתנור, מבשלים 5 דקות בסיר עם מים רותחים, מסננים היטב, ואז מכניסים לתנור ל-15 דקות בלבד.
  • 3. מניחים על צלחות הגשה. מעל שמים טחינה, גרגרי חומוס ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully