סלט כרובית בטחינה
סלט כרובית בטחינה הוא קלאסיקה ים תיכונית שמומלץ לאכול כשהכרובית עדיין חמימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 1 ראש כרובית בגודל בינוני, חתוך לתפרחות
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 3-4 כפות טחינה לבנה או טחינה לניגוב
- חופן קטן גרגרי חומוס מבושלים (או מופשרים)
- עלים מ-3-4 גבעולי כוסברה, קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. בקערה שמים את תפרחות הכרובית, מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים.
- 2. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את התפרחות בשכבה אחת, ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהתפרחות הזהיבו והתרככו. טיפ: אם רוצים כרובית נימוחה במיוחד, לפני שמכניסים לתנור, מבשלים 5 דקות בסיר עם מים רותחים, מסננים היטב, ואז מכניסים לתנור ל-15 דקות בלבד.
- 3. מניחים על צלחות הגשה. מעל שמים טחינה, גרגרי חומוס ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים מיד.