- 1. משמנים מעט את התבנית.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. שמים את החמאה בסיר, וממיסים אותה על אש קטנה עד שמתחילה לבעבע. נותנים לה לרתוח כחצי דקה, ומכבים את האש.
-
- 4. מוסיפים את השוקולד לסיר, ומערבבים עד להמסה מלאה.
-
- 5. מוסיפים את הקפה, ברנדי ותמצית הוניל, ומערבבים.
-
- 6. מעבירים את תכולת הסיר לקערה גדולה, ובוחשים פנימה את החלמונים. מערבבים היטב
-
- 7. מוסיפים את אבקת השקדים, ומערבבים היטב.
-
- 8. מקציפים את החלבונים. תחילה על מהירות בינונית כשתי דקות עד להקצפה קלה. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב (שנראה רטוב, ולא יבש). בערך כ-3 דקות.
-
- 9. מקפלים את הקצף בעדינות בעזרת לקקן אל תוך בלילת השוקולד שבקערה. בכל פעם שליש מהכמות עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה.
-
- 10. שופכים את הבלילה לתבנית (אם נשארת שארית, אפשר תמיד לאפות את מה שנשאר בתבנית קטנה או במנז'ט נייר כמו מאפינס). אופים כ-25-30 דקות. מוציאים מהתנור כאשר השוליים מורמים, אך המרגש עדיין רוטט. העוגה תתייצב עם קירורה.
-
- 11. הכנת הציפוי: מקציפים במיקסר את כל החומרים לקצפת רכה, ומורחים על העוגה.
-
- 12. זורים מעט קקאו דרך מסננת דקה ומפזרים את השקדים.
-
- מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין שנטבל במים חמים לפני כל פרוסה. העוגה במיטבה כשהיא בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור במקרר, ולהוציא כשעה לפני האכילה. היא גם נשמרת במקפיא ומפשירה נהדר.