מתכונים חמים

עוגת פאדג' שוקולד-קפה

עוגת פאדג' נפלאה, נימוחה ונמסה בפה, שכל ילד יכול להכין. הבונוס: היא גם ללא גלוטן

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

נעמה אופה לשבת, עוגה, פאדג', שוקולד, קפה, שקדים (צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • 300 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
  • 600 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
  • תמצית קפה משתי כפיות נס קפה מומס במעט מים רותחים או שתי מנות אספרסו קצר.
  • 1 כף ברנדי/וויסקי/קוניאק (לא חובה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 8 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס פחות כף (80 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 40 גרם שקדים טחונים קלויים קלות במחבת או בתנור עד להזהבה (הקלייה מעצימה ומדגישה את טעם השקדים)
  • לציפוי העוגה (אופציה):
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • קורט קינמון
  • תמצית קפה (מכפית נס קפה מומסת בכף מים רותחים ומקוררת)
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו כהה
  • שקדים קלויים שבורים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משמנים מעט את התבנית.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. שמים את החמאה בסיר, וממיסים אותה על אש קטנה עד שמתחילה לבעבע. נותנים לה לרתוח כחצי דקה, ומכבים את האש.
  • 4. מוסיפים את השוקולד לסיר, ומערבבים עד להמסה מלאה.
  • 5. מוסיפים את הקפה, ברנדי ותמצית הוניל, ומערבבים.
  • 6. מעבירים את תכולת הסיר לקערה גדולה, ובוחשים פנימה את החלמונים. מערבבים היטב
  • 7. מוסיפים את אבקת השקדים, ומערבבים היטב.
  • 8. מקציפים את החלבונים. תחילה על מהירות בינונית כשתי דקות עד להקצפה קלה. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב (שנראה רטוב, ולא יבש). בערך כ-3 דקות.
  • 9. מקפלים את הקצף בעדינות בעזרת לקקן אל תוך בלילת השוקולד שבקערה. בכל פעם שליש מהכמות עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה.
  • 10. שופכים את הבלילה לתבנית (אם נשארת שארית, אפשר תמיד לאפות את מה שנשאר בתבנית קטנה או במנז'ט נייר כמו מאפינס). אופים כ-25-30 דקות. מוציאים מהתנור כאשר השוליים מורמים, אך המרגש עדיין רוטט. העוגה תתייצב עם קירורה.
  • 11. הכנת הציפוי: מקציפים במיקסר את כל החומרים לקצפת רכה, ומורחים על העוגה.
  • 12. זורים מעט קקאו דרך מסננת דקה ומפזרים את השקדים.
  • מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין שנטבל במים חמים לפני כל פרוסה. העוגה במיטבה כשהיא בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור במקרר, ולהוציא כשעה לפני האכילה. היא גם נשמרת במקפיא ומפשירה נהדר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully