וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד ומלח ים

להזדמנות חגיגית, סוף שבוע, חג האהבה או סתם כי מתחשק, מיקי שמו אופה עוגת שוקולד מושלמת ומטמין בתוכה הפתעה מלוחה

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ או תבנית אינגלישקייק באורך 30 ס"מ:
  • 125 גרם שוקולד מריר
  • 2 גרם מלח ים שבור
  • 100 גרם שמן קנולה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 125 גרם סוכר לבן
  • 125 גרם סוכר דמררה
  • 4 ביצים גודל M
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 50 גרם קקאו
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • לציפוי וקישוט:
  • שוקולד מריר
  • שמן קנולה
  • אגוזי לוז
  • אבקת זהב

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן ממיסים את השוקולד. כשהוא נוזלי וחלק מורידים מהאש.
  • 2. מקציפים את הביצים והסוכרים 5-7 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ונוזלית.
  • 3. לתוך קערה מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  • 4. מפעילים את המיקסר במהירות איטית, ומוסיפים לקערה עם קציפת הביצים את השוקולד המומס, את החמאה המומסת, את תערובת היבשים (בהדרגה) ואת השמן, עד לקבלת תערובת חלקה. עוצרים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה לשולחן עבודה. מפזרים את המלח לתערובת ובעזרת מרית מקפלים אותו לתוכה.
  • 5. משמנים תבנית, ומוזגים לתוכה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים, מחלצים ומעבירים לכלי הגשה.
  • 6. מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים שוקולד מריר עם 10% שמן קנולה מכמות השוקולד. מורידים מהאש ומוסיפים אגוזי לוז קצוצים. מערבבים שופכים על העוגה כף אחר כף עד לכיסויה. מגלגלים אגוזי לוז באבקת זהב ומקשטים את העוגה.
  • עוגת שוקולד מיוחדת

  • בבקה שוקולד

  • פאי פקאן ושוקולד

  • בראוניז מתכון בסיסי

  • לחם שוקולד איטלקי

  • קאפקייקס שוקולית

  • סופלה שוקולד קלאסי

  • עוגת שכבות שוקולד קפה

  • עוגת בננות, פקאן וקרמל

  • בראוניז עם חמאת בוטנים

  • עוגת שוקולית בתוך תפוז

  • עוגת קרפים במילוי שוקולד

  • עוגת חלווה ושוקולד לבן מקורמל

  • פאי שוקולד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully