- 1. בסיר קטן ממיסים את השוקולד. כשהוא נוזלי וחלק מורידים מהאש.
-
- 2. מקציפים את הביצים והסוכרים 5-7 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ונוזלית.
-
- 3. לתוך קערה מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
-
- 4. מפעילים את המיקסר במהירות איטית, ומוסיפים לקערה עם קציפת הביצים את השוקולד המומס, את החמאה המומסת, את תערובת היבשים (בהדרגה) ואת השמן, עד לקבלת תערובת חלקה. עוצרים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה לשולחן עבודה. מפזרים את המלח לתערובת ובעזרת מרית מקפלים אותו לתוכה.
-
- 5. משמנים תבנית, ומוזגים לתוכה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים, מחלצים ומעבירים לכלי הגשה.
-
- 6. מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים שוקולד מריר עם 10% שמן קנולה מכמות השוקולד. מורידים מהאש ומוסיפים אגוזי לוז קצוצים. מערבבים שופכים על העוגה כף אחר כף עד לכיסויה. מגלגלים אגוזי לוז באבקת זהב ומקשטים את העוגה.