וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון כבוש בסלק

מתכון מאת: .

הפקת דבש עם מלגו ומלבר. אפיק גבאי
הפקת דבש עם מלגו ומלבר

מצרכים למתכון

  • 200 גרם סלמון נקי
  • 4 סלקים גדולים
  • 1/2 ק"ג מלח גס
  • 1/2 ק"ג סוכר לבן
  • 2 עגבניות
  • 5 יחידות כרוב ניצנים
  • חופן אפונה טרייה
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1. כבישת הסלמון: שוטפים היטב את הסלק, וגודמים את הקצוות. טוחנים במעבד מזון עד שהוא הופך למחית גסה עם חתיכות קטנות.
  • 2. בתבנית (אשר עולה בגודלה על גודל נתח הדג), מערבבים את המלח, הסוכר והסלק. מניחים את הסלמון, ועוטפים אותו בשכבה דקה של תערובת הסלק מכל צדדיו. מכניסים למקרר ל 6-8 שעות (תלוי בעובי הסלמון)
  • 3. מוציאים מהמקרר, ושוטפים את תערובת הסלק. מייבשים עם נייר סופג או מגבת.
  • 4. פורסים את הסלמון לפרוסות, וסוחטים מעל את העגבניות. באמצעות מנדולינה, פורסים את כרוב הניצנים ומפזרים גם כן מעל ביחד עם האפונה. מזלפים באמצעות כף את הדבש על כל המנה, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully