שניצל עגל של שאול בן אדרת
הגרסה המקומית לשניצל, העשוי מחזה עוף, הפכה אולי לאחת המנות הכי מזוהות עם המטבח הישראלי. השף שאול בן אדרת, מחזיר אותו למקור האירופאי ומלמד כיצד מכינים שניצל עגל קריספי עם שפריץ של לימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 2 ביצים
- 1 כף חרדל
- קורט מלח ופלפל שחור
- 800 גרם נתח אווזית (או כף) פרוס לפרוסות דקות (לאורכן)
- 1/2 כוס קמח
- 1 כוס פירורי לחם/ פנקו/ קמח מצה
- 2 לימונים
- שמן לטיגון
- להגשה:
- גרידת לימון
- מלח ופלפל שחור
- חצאי לימון
אופן ההכנה
- 1. טורפים את הביצים, ומוסיפים חרדל, מלח ופלפל שחור.
- 2. מקמחים את פרוסות הבשר, ומנערים בעדינות. מעבירים לתערובת הביצים, ולאחר מכן לפירורי הלחם. מהדקים את פירורי הלחם שעל הנתח.
- 3. מחממים שמן לטיגון במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כ-1/2 ס"מ). כאשר השמן רותח, מטגנים את השניצלים כדקה וחצי מכל צד, ומעבירים לנייר סופג.
- 4. ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעט גרידת לימון כדי להעשיר את הטעם. מגישים עם חצאי לימון.