וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל עגל של שאול בן אדרת

הגרסה המקומית לשניצל, העשוי מחזה עוף, הפכה אולי לאחת המנות הכי מזוהות עם המטבח הישראלי. השף שאול בן אדרת, מחזיר אותו למקור האירופאי ומלמד כיצד מכינים שניצל עגל קריספי עם שפריץ של לימון

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 800 גרם נתח אווזית (או כף) פרוס לפרוסות דקות (לאורכן)
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כוס פירורי לחם/ פנקו/ קמח מצה
  • 2 לימונים
  • שמן לטיגון
  • להגשה:
  • גרידת לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • חצאי לימון

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את הביצים, ומוסיפים חרדל, מלח ופלפל שחור.
  • 2. מקמחים את פרוסות הבשר, ומנערים בעדינות. מעבירים לתערובת הביצים, ולאחר מכן לפירורי הלחם. מהדקים את פירורי הלחם שעל הנתח.
  • 3. מחממים שמן לטיגון במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כ-1/2 ס"מ). כאשר השמן רותח, מטגנים את השניצלים כדקה וחצי מכל צד, ומעבירים לנייר סופג.
  • 4. ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעט גרידת לימון כדי להעשיר את הטעם. מגישים עם חצאי לימון.
  • שניצל ממולא

  • שניצל עוף בציפוי שבבי לחם קלויים

  • גולאש בשר עם פטריות ובצקניות

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • טבחה בלקרעה

  • מרק זנב שור

  • תפוחי אדמה במילוי בשר

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • תבשיל אסאדו וקולורבי

  • ממולאים - כרוב ממולא בשר ואורז בקלי קלות

  • מרק רגל עם במיה

  • צלי בשר פיקנטי

  • לחמניות בשר מרוקאיות

  • סיר בקר ושעועית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully