טארט שוקולד עם תחתית קראנצ'ית

תחתית קראנצ'ית מלוחה של חמאה ובייגלה עם מילוי שוקולד עשיר. התוצאה - לא פחות מאלוהית

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
סותם עורקים: פאי שוקולד על בסיס קראנץ' בייגלה של רונית אבידן. נמרוד סונדרס
סותם עורקים: פאי שוקולד על בסיס קראנץ' בייגלה של רונית אבידן

מצרכים

  • לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
  • לקלתית בייגלה קרמלית:
  • 3.5 כוסות בייגלה
  • 4 כפות סוכר חום
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • למלית השוקולד:
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • לציפוי גנאש (אופציונלי):
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. הקלתית: ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר והשמנת ומבשלים על אש קטנה מספר דקות עד לקבלת נוזל סמיך, אבל לא סמיך מידי. מצננים מעט. בינתיים טוחנים את הבייגלה לפירורים. אפשר גם בשיטת השקית והמערוך.
  • 3. במידה ורוטב הקרמל כבר לא חם, מערבבים את פירורי הבייגלה עם קרם הקרמל כך שכל הפירורים יכוסו באופן שווה. שוטחים את התערובת על תבנית פאי ומתחילים להדק קודם לדפנות ורק אחר כך לתחתית. אפשר להעזר עם גב של כף או בידיים מעט לחות ממים. לא חייבים להשתמש בכל התערובת אם רוצים לקבל תחתית דקיקה ורצוי בהחלט לשמחור חצי כוס פירורים להגשה.
  • 4. אופים את הקלתית 7-10 דקות בתנור.
  • 5. המלית: ממיסים יחד את השוקולד עם החמאה ומניחים בצד. מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר עד לתערובת תפוחה ויפה. שופכים את השוקולד לתערובת הביצים ומאחדים בתנועות קיפול לקרם חלק. יוצקים על הקלתית ומחזירים לתנור ל- 20 דקות עד שהמלית מקבלת מעין קרום סדוק מלמעלה אבל המלית עדיין מעט רוטטת. מוציאים ומצננים.
  • 5. מחממים את השמנת מעט על סף רתיחה. שוברים את קוביות השוקולד ושופכים מעל את השמנת החמה. ממתינים מעט ומערבבים לקרם שוקולד מבריק ואחיד. מצפים את העוגה, מבלי ללכלך את השוליים הזהובים, או שופכים מעט על כל פרוסה בעת ההגשה. מפזרים למעלה מעט מקראסט הבייגלה והקרמל ששמרנו בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully