- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 2. הקלתית: ממיסים בסיר קטן את החמאה עם הסוכר והשמנת ומבשלים על אש קטנה מספר דקות עד לקבלת נוזל סמיך, אבל לא סמיך מידי. מצננים מעט. בינתיים טוחנים את הבייגלה לפירורים. אפשר גם בשיטת השקית והמערוך.
-
- 3. במידה ורוטב הקרמל כבר לא חם, מערבבים את פירורי הבייגלה עם קרם הקרמל כך שכל הפירורים יכוסו באופן שווה. שוטחים את התערובת על תבנית פאי ומתחילים להדק קודם לדפנות ורק אחר כך לתחתית. אפשר להעזר עם גב של כף או בידיים מעט לחות ממים. לא חייבים להשתמש בכל התערובת אם רוצים לקבל תחתית דקיקה ורצוי בהחלט לשמחור חצי כוס פירורים להגשה.
-
- 4. אופים את הקלתית 7-10 דקות בתנור.
-
- 5. המלית: ממיסים יחד את השוקולד עם החמאה ומניחים בצד. מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר עד לתערובת תפוחה ויפה. שופכים את השוקולד לתערובת הביצים ומאחדים בתנועות קיפול לקרם חלק. יוצקים על הקלתית ומחזירים לתנור ל- 20 דקות עד שהמלית מקבלת מעין קרום סדוק מלמעלה אבל המלית עדיין מעט רוטטת. מוציאים ומצננים.
-
- 5. מחממים את השמנת מעט על סף רתיחה. שוברים את קוביות השוקולד ושופכים מעל את השמנת החמה. ממתינים מעט ומערבבים לקרם שוקולד מבריק ואחיד. מצפים את העוגה, מבלי ללכלך את השוליים הזהובים, או שופכים מעט על כל פרוסה בעת ההגשה. מפזרים למעלה מעט מקראסט הבייגלה והקרמל ששמרנו בצד.