- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מערבבים את הסוכר עם הקינמון.
-
- 3. פורסים את יריעת בצק העלים על גבי הניילון בה הוא ארוז, מברישים היטב בחמאה ומפזרים בצורה אחידה מתערובת הסוכר והקינמון, רק עד שמתקבלת שכבה אחידה ודקה.
-
- 4. בעזרת סכין או גלגלת חותכים לרצועות (מלמעלה למטה) ומלפפים אותן סביב מערוך מרוח במעט חמאה, כשהחלק עם החמאה והקינמון כלפי פנים (נוגע במערוך). מלפפים רצועות עד סוף המערוך. אם יש חורים וחריצים סוגרים עם רצועה נוספת. המטרה ליצור שכבת רצועות מלופפת בצורה אחידה יחסית וללא חורים, אבל אין צורך בדייקנות.
-
- 5. עכשיו מורחים בעזרת מברשת חמאה על הצד החיצוני של הבצק וגם עליו מפזרים בנדיבות מתערובת הסוכר והקינמון. כך שיש לנו גם מבפנים וגם מבחוץ חמאה, סוכר וקינמון.
-
- 6. מניחים את ידיות המערוך על דפנות של תבנית, כך שרק הידיות יגעו בתבנית והמערוך עצמו עם הבצק המלופף עליו, יהיו תלויים באוויר. מכניסים לתנור החם.
-
- 7. בשלב הזה צריך להיות קצת עירניים ולשים לב. אם הרצועות מתחילות להתפרק מעט, מושכים בזהירות את התבנית, נותנים חצי סיבוב לידית המערוך כדי שהרצועות יככרו חזרה ומחזירים לתנור עד להזהבה מלאה של המאפה. את תנועת הסיבוב נאמץ עוד פעמיים שלוש במהלך האפייה על מנת ליצור אפייה אחידה ובצק זהוב מכל הצדדים.
-
- 8. ממתינים כמה דקות להתקררות חלקית של המאפה ומושכים בזהירות מהמערוך לקבלת גליל מאפה חלול בניחוח קינמון. אפשר לחלץ תחילה את הדפנות בזהירות עם סכין חדה. אם מתקבלים 2 גלילים חצויים ממערוך אחד ולא הצלחתם לשלוף את המאפה במלואו, זה באמת לא משנה.
-
- 9. ממלאים בגלידה ומגישים. אפשר להכין את המאפים עצמם יום מראש ולפני ההגשה לחמם בתנור ולמלא בגלידה קרה.
-
- * אם ברשותכם מערוך אחד, החזירו את יתרת בצק העלים למקרר עטוף בניילון והמשיכו באותו התהליך לאחר חילוץ המאפה הראשון.