- 1. מכינים בצק מבושל: מרתיחים בסיר את המים עם המלח, הסוכר והחמאה. כשהתערובת רותחת והחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהחומרים הופכים לכדור בצק. מכבים את האש ומעבירים למיקסר.
-
- 2. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה (בכל פעם מחכים שביצה אחת תיבלע בבצק לפני שמוסיפים את השנייה).
-
- 3. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים במרווחים של 1 ס"מ כפית מהבצק בכל פעם.
-
- 4. אופים בתנור כרבע שעה בחום גבוה (180 מעלות) עד לתפיחה, ואחר כך עוד 20 דקות בחום של 125 מעלות. לפני שמוציאים את הפרופיטרולים מן התנור חורצים בכל אחד מהם חריץ קטן במרכזו להוצאת האוויר.
-
- 5. מחממים בבן מארי (סיר בתוך סיר) את חומרי רוטב השוקולד עד שהרוטב הופך נוזלי.
-
- 5. ממלאים כל פרופיטרול בגלידת וניל. זורים מעט מהשוקולד המומס על הפרופיטרולים ומגישים.