- 1.לתבשיל הכרישה והפול: חולטים את הפולים בסיר קטן עם מים רותחים כ-2-3 דקות ומוציאים למי קרח. מקלפים את הקליפה הלבנה המכסה את הפולים ושומרים בצד.
-
- 2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הכרישה ומעט מלח ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט.
-
- 3. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 10 דקות, עד שהיין מצטמצם ומתאדה כמעט כולו. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את הפול, מערבבים ומכבים את הלהבה.
-
- 4.הסלמון: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית, מייבשים את נתחי הסלמון בעזרת מגבת נייר ומתבלים אותם במלח ופלפל.
-
- 5. צורבים את הדגים במחבת החמה כ-3 דקות כשהצד של העור פונה כלפי מטה. הופכים וצורבים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה.
-
- 6. מניחים את נתחי הדג על תבשיל הכירשה והפול הירוק ומגישים למרכז השולחן.
-
- טיפ: אם הדג לא מבושל מספיק או אם רוצים לחמם אותו מעט לפני ההגשה. מוסיפים למחבת עם התבשיל והדג ¼ כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.