דניס אפוי עם צ'ימיצ'ורי מורינגה
שף אוהד קורי מקפה לואיז מעניק מתכון לדג ברוטב צ'ימיצ'ורי עם טאץ' מופלא של עלי מורינגה מזינים. את המורינגה ניתן להשיג בחנויות טבע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 פילטים של דג דניס
- 1 כף שמן זית
- קורטוב מלח הימלאיה קורטוב
- 2 גבעולי עלי זעתר טריים
- לצ'ימיצ'ורי מורינגה:
- 1/4 כוס עלי מורינגה טרייה - להשיג בחנויות טבע (ניתן להמיר לטרי קפוא כ-3 קוביות)
- חופן בזיליקום טרי
- חופן עלי פטרוזיליה טרייה
- 3 שיני שום
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק (אפשר להחליף לגמבה)
- 1/2 לימון סחוט
- 5 כפות שמן זית
- גרדת לימון 1 כפית
- קורטוב מלח הימלאיה
- קורטוב פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. לצ'ימיצ'ורי: את כל הנ"ל ניתן לטחון במג'ימיקס בפולסים. יש ליצור מרקם גס או לחתוך ביד את העלים והפלפל ולערבב. מתקנים תיבול לפי חמיצות ומליחות.
- 2. מחממים תנור לחום של כ-200 מעלות. מכינים את המנה: מורחים את הפילטים של הדניס בשמן זית, עלי זעתר ומעט מלח הימלאיה. מכינים תבנית עם נייר כסף ומשמנים במעט שמן זית. מעל מניחים פילטים עם העור כלפי מעלה. אופים את הדג בתנור החם כ-8 עד 10 דקות.
- 3. מוציאים את הדגים ומגישים בצלחת אפשרי עם ירקות אפויים או מאודים. מעל הדג מורחים את הצ'ימיצ'ורי המתובל ומגישים.