וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דניס אפוי בתנור עם בצלים

אפייתו של כל נתח דג בתוך נייר אפייה תהפוך את בשרו לרך ועסיסי יותר ובנוסף, יאפשר להגיש לכל אורח מעטפה יפה ודג בתוכה

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 4 נתחי פילה של דניס במשקל 200 גרם בערך
  • 1 כרישה קטנה, פרוסה דק
  • 4 בצלי שאלוט (או שני בצלים סגולים קטנים) קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 6 כפות שמן זית
  • עלים מ-4 גבעולי טימין
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה, להברשה
  • להגשה: עירית קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 2. בקערה שמים את כל הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
  • 3. פורשים על משטח העבודה יריעת נייר אפייה. מניחים רבע מהירקות על היריעה. מעל מניחים פילה דג. מעל הדג מפזרים טימין, מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים שלוק קטן (2-3 כפות) יין לבן.
  • 4. סוגרים את המעטפת: מברישים את שולי נייר האפייה במעט ביצה טרופה. מקפלים לחצי, ואז עושים קפל קטן בפינה. ממרכז הקפל יוצרים קפל נוסף, וכך עושים קיפולים לאורך כל החבילה ליצירת מעטפה. חוזרים על הפעולה עם שאר הירקות והדגים.
  • 5. אופים 15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • 6. מגישים מיד, בלי לפתוח את המעטפה – נותנים לאורחים לפתוח.
  • 7. ניתן לפזר עירית קצוצה על הדג לאחר פתיחת המעטפה.
  • תבשיל דגים ריחני לשבת

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

  • ברמונדי בטמפורה

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פילה ברמונדי בקראסט פיסטוקים

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • קציצות דגים

  • באליק אקמק

  • ברמונדי עם עשבי תיבול ושקדים

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • שרימפס בקארי הודי

  • טונה בורגר

  • בודהה בול עם אורז מלא וסלמון

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully