וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דניס אפוי בתנור עם בצלים

אפייתו של כל נתח דג בתוך נייר אפייה תהפוך את בשרו לרך ועסיסי יותר ובנוסף, יאפשר להגיש לכל אורח מעטפה יפה ודג בתוכה

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 4 נתחי פילה של דניס במשקל 200 גרם בערך
  • 1 כרישה קטנה, פרוסה דק
  • 4 בצלי שאלוט (או שני בצלים סגולים קטנים) קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 6 כפות שמן זית
  • עלים מ-4 גבעולי טימין
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה, להברשה
  • להגשה: עירית קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 2. בקערה שמים את כל הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
  • 3. פורשים על משטח העבודה יריעת נייר אפייה. מניחים רבע מהירקות על היריעה. מעל מניחים פילה דג. מעל הדג מפזרים טימין, מזלפים מעל שמן זית ומוסיפים שלוק קטן (2-3 כפות) יין לבן.
  • 4. סוגרים את המעטפת: מברישים את שולי נייר האפייה במעט ביצה טרופה. מקפלים לחצי, ואז עושים קפל קטן בפינה. ממרכז הקפל יוצרים קפל נוסף, וכך עושים קיפולים לאורך כל החבילה ליצירת מעטפה. חוזרים על הפעולה עם שאר הירקות והדגים.
  • 5. אופים 15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • 6. מגישים מיד, בלי לפתוח את המעטפה – נותנים לאורחים לפתוח.
  • 7. ניתן לפזר עירית קצוצה על הדג לאחר פתיחת המעטפה.
  • תבשיל דגים ריחני לשבת

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • דגים בתנור בסגנון יווני

  • עראייס דגים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלמון ואורז בסמטי ברוטב טריאקי

  • פסטה סרדינים

  • שניצל דג עם רוטב צ'ילי ביתי

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • סלמון אפוי ברוטב דבש חרדל

  • שרימפס בקארי הודי

  • טונה בורגר

  • טורטיות במילוי דג פריך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully