פסטה עם ירקות

מה כבר אפשר לעשות עם ירקות וספגטי? המתכון הבא שמשלב רטטוי ופסטה הוא בדיוק בשבילכם. השף יותם שמיר ממסעדת ליליות מסביר איך

ספגטי רטטוי עם ירקות מוקפצים. דרור עינב,
ספגטי רטטוי עם ירקות מוקפצים(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • 2-3 מנות
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 1 פלפל צהוב גדול
  • 1 זוקיני בינוני
  • 1 חציל בינוני
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 10 שיני שום קונפי
  • 10 גבעולי פטרוזיליה עם עלים
  • 100 מ"ל (בערך 1/3 כוס) ציר ירקות או מי הבישול של הפסטה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 500 גרם ספגטי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קונפי שום.
  • 2. חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ וקוצצים את הפטרוזיליה.
  • 3. מרתיחים סיר לפסטה במים וממליחים.
  • 4. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית על להבה גבוהה ומוסיפים את הירקות בסדר הבא במרווחים של חצי דקה עד דקה: שני סוגי הפלפלים, הבצל הסגול, החציל והזוקיני.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים את ציר הירקות. מצמצמים את הנוזלים.
  • 6. בינתיים מבשלים את הפסטה במים הרותחים עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומוסיפים למחבת עם הירקות.
  • 7. מפזרים מעל את קונפי השום והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully