פסטה עם ירקות
מה כבר אפשר לעשות עם ירקות וספגטי? המתכון הבא שמשלב רטטוי ופסטה הוא בדיוק בשבילכם. השף יותם שמיר ממסעדת ליליות מסביר איך
מצרכים למתכון
- 2-3 מנות
- 1 פלפל אדום גדול
- 1 פלפל צהוב גדול
- 1 זוקיני בינוני
- 1 חציל בינוני
- 1 בצל סגול בינוני
- 10 שיני שום קונפי
- 10 גבעולי פטרוזיליה עם עלים
- 100 מ"ל (בערך 1/3 כוס) ציר ירקות או מי הבישול של הפסטה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- 500 גרם ספגטי
אופן ההכנה
- 1. מכינים קונפי שום.
- 2. חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ וקוצצים את הפטרוזיליה.
- 3. מרתיחים סיר לפסטה במים וממליחים.
- 4. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית על להבה גבוהה ומוסיפים את הירקות בסדר הבא במרווחים של חצי דקה עד דקה: שני סוגי הפלפלים, הבצל הסגול, החציל והזוקיני.
- 5. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים את ציר הירקות. מצמצמים את הנוזלים.
- 6. בינתיים מבשלים את הפסטה במים הרותחים עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומוסיפים למחבת עם הירקות.
- 7. מפזרים מעל את קונפי השום והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.