וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות קשר

מאסטר האפייה, ארז קומרובסקי במתכון ללחמניות קשר מקמח קסם מלא שמקצר את תהליכי העבודה וההתפחה ומעלה את ערכן התזונתי

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

לחמניות קשר עם שומשום של ארז קומרובסקי. צילום: אפיק גבאי סטיילינג: דלית רוסו,
לחמניות קשר עם שומשום של ארז קומרובסקי/צילום: אפיק גבאי סטיילינג: דלית רוסו

מצרכים למתכון

  • ל-10 לחמניות
  • 1/2 ק"ג קמח קסם מלא (חצי חבילה)
  • 400 גרם מים (1/2 1 כוסות +3 כפות)
  • שומשום מלא בשפע
  • שמן
  • לא חובה - סירופ סוכר
  • כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. לשים ידנית את הקמח עם המים כ-4 דקות, או עד שהבצק מתאחד.
  • 2. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון לתפיחה של כחצי שעה.
  • 3. מחלקים ל-10 חלקים. נותנים להם לנוח כ-40 דקות. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין במים. מצננים.
  • 4. מייצרים מכל לחמנייה נקניק באורך של 20 ס"מ בערך. מגלגלים על מגבת רטובה במים או סירופ סוכר. מגלגלים מיד אח"כ בתוך מגש מלא בשומשום מלא. חוזרים על התהליך עם כל הלחמניות. עושים קשר בוהן לכל לחמניה (כמו לחמניות קשר של פעם). מתפיחים כחצי שעה.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 17-20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully