- 1. לשים ידנית את הקמח עם המים כ-4 דקות, או עד שהבצק מתאחד.
- 2. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון לתפיחה של כחצי שעה.
- 3. מחלקים ל-10 חלקים. נותנים להם לנוח כ-40 דקות. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין במים. מצננים.
- 4. מייצרים מכל לחמנייה נקניק באורך של 20 ס"מ בערך. מגלגלים על מגבת רטובה במים או סירופ סוכר. מגלגלים מיד אח"כ בתוך מגש מלא בשומשום מלא. חוזרים על התהליך עם כל הלחמניות. עושים קשר בוהן לכל לחמניה (כמו לחמניות קשר של פעם). מתפיחים כחצי שעה.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 17-20 דקות.