פנקייקס מקמח מלא וחלב סויה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס קמח מלא
- 1/2 כוס עמילן טפיוקה או קורנפלור
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר חום או 1/3 כוס סילאן
- חלב סויה, לפי הצורך
- שמן חמניות, לטיגון
- להגשה:
- סירופ מייפל/סילאן
- סירופ שוקולד/חרובים
- פירות יער
- תותים
- שקדייה
אופן ההכנה
- 1. מנפים לקערה קמח מלא, עמילן ואבקת אפיה. מוסיפים את הסוכר או הסילאן, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את חלב הסויה, עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה, ללא גושים.
- 2. מורחים בעזרת מברשת מעט שמן על המחבת, ומוזגים את הבלילה. מטגנים מצד אחד עד שכל הפנקייק מתכסה בבועות, ואז הופכים בזהירות לצד השני. מטגנים עד שהפנקייק זהוב.
- 3. מגישים עם איזה סירופ שאוהבים ותותים או פירות יער.